Uitleg over verschillende rechtsvormen

0
760

Als je een onderneming wilt gaan starten alleen of samen met iemand anders dan is dat natuurlijk mogelijk. Er zijn echter een paar rechtsvormen waar je uit zal moeten kiezen. Een voorbeeld van de rechtsvormen waar je uit kunt kiezen zijn de bekende firma onder vennootschap(vof), besloten vennootschap(bv) en een eenmanszaak. Je kunt bij elke onderneming met personeel werken. Je zou dus ook met een eenmanszaak met personeel werken. Een eenmanszaak betekent namelijk dat het door een persoon gerund wordt en niet dat er maar een persoon mag werken. Je zou eventueel met een eenmanszaak zoveel personeel mogen inhuren als je zou willen. Elke rechtsvorm heeft zo zijn voordelen en nadelen onderzoek dus eerst goed voordat je een rechtsvorm kiest en gaat inschrijven. Hieronder lees je eerst wat meer over het werken als zzp'er.

Werken als zzp'er 

Als je iets voor je zelf wilt beginnen zou je dit kunnen doen als zzp er. Zzp er staat voor zelfstandig zonder personeel en is een onderdeel van de rechtsvorm eenmanszaak. Als zzp er kun je bij vele bedrijven te werk gaan. Als je liever prive en zakelijk gescheiden wilt houden dan zou dat kunnen. Je kunt hiervoor een zakelijke rekening openen zodat je privé en zakelijke financiën ook gescheiden zult houden. Mocht je een zakelijke rekening willen openen kun je dit doen als je in bezit bent van een kvk nummer. Dit zul je automatische krijgen als jij je onderneming inschrijft bij de kvk. Als je een zakelijke rekening wilt openen zullen hier kosten aan verbonden zijn. Wil je als zzp er zo goedkoop mogelijk uit zijn dan kun je dit gemakkelijk opzoeken in de zoekmachine google. Je kunt bijvoorbeeld goedkoopste zakelijke rekening zzp opzoeken.  

Een zakelijke rekening openen

Als je als onderneming een zakelijke rekening wilt gaan openen is dat mogelijk. Dit hoeft niet perse gedaan te worden. Er zijn vele banken waar je een zakelijke rekening zou kunnen openen dus een keuze maken zal misschien lastig zijn. Om de beste bank uit te kiezen kun je zakelijke rekening vergelijken. Je zult hierdoor de beste banken zien waar jij de beste zakelijke rekening zou kunnen openen. Zou je zo goedkoop mogelijk uit willen komen met de rekening, dan zou je kunnen zoeken op goedkoopste zakelijke rekening. Je zult dan de beste optie zien voor de goedkoopste zakelijke rekening. Een zakelijke rekening kan goed van pas komen als jij je prive en zakelijke in en uitgave gescheiden wilt houden.