Het jaar 2021 kan het jaar van Ethereum genoemd worden. Na een ongekende opmars in het voorjaar van 2021, steeg de Ethereum koers met 3500%. Na een zomerse dip in de koers, is Ethereum in het najaar volop bezig om de weg omhoog te vinden. En met succes, de digitale munt heeft wederom zijn all time high doorbroken en veel investeerders verwachten dat dit nog niet het platfond is. Sinds het begin van de huidige bull run roepen vele investeerders dat de coin deze periode zo hard gaat stijgen, dat de coin een waarde van 5 getallen krijgt. Of de magische grens van $10.000 wordt doorbroken blijft gissen, maar het sentiment is aanwezig. Om deze reden blijven mensen Ethereum kopen.
Wat is Ethereum?
Net als Bitcoin, werkt Ethereum met de blockchain technologie. Sterker nog, Ethereum heeft een eigen blockchain. Een blockchain zorgt voor veel nieuwe kansen, die wereldwijd benut kunnen worden. Op de blockchain kun je informatie opslaan, door deze aan smart contracts toe te voegen. Deze transparante en veilige methode is op veel fronten inzetbaar. Ook andere projecten kunnen bouwen op de Ethereum blockchain. De code van de blockchain is openbaar, dus iedereen kan er gebruik van maken. Zo wordt de blockchain gebruikt voor het kopen van andere digitale munten, die zich inzetten voor gedecentraliseerde financiën. Hierbij worden de transactiekosten betaalt met Ether, de munt van Ethereum. Ethereum is het bedrijf, maar vaak wordt de digitale munt net zo genoemd. Deze digitale munt wordt daarnaast ook gebruikt voor de handel in NFTs. NFTs geven je digitaal eigenaarschap over bepaalde objecten. Dit kan een digitaal schilderij of ander verzamelobject zijn, maar ook een object dat de mogelijkheid geeft om kortingen of andere voordelen te krijgen.
De transactiekosten die hierbij komen kijken, zijn door de prijsstijging van Ethereum zeer hoog. Vele handelaren zoeken daarom andere projecten, die lagere transactiekosten hebben. Ethereum is druk bezig om dit probleem op te lossen. Onlangs hebben ze het verbranden van tokens geïntroduceerd. Dit is een term voor het definitief uit de circulatie halen van tokens. Daarnaast ligt Ethereum 2.0 in de pijplijn. Investeerders kunnen Ethereum staken, om in de toekomst een dubbele hoeveelheid Ethereum als beloning terug te krijgen. Ethereum 2.0 moet ervoor zorgen dat het probleem met de transactiekosten wordt opgelost. Beide oplossingen zijn zeer interessante ontwikkelingen voor de toekomst. Ook in het kader van duurzaamheid is Ethereum druk bezig met de toekomst. Onlangs zakte de koers van Bitcoin, doordat er kritiek was op de milieuvriendelijkheid van het minen. Ethereum kun je ook minen, waardoor deze kritiek ook voor dit project geldt. Echter gaat Ethereum over op het Proof of Stake systeem, waarbij je door je coins vast te zetten het blockchain netwerk helpt en hiervoor een beloning betaald krijgt.