Een auto shortleasen voor thuis of het werk

0
727

Steeds vaker hebben mensen soms een auto nodig. Dit komt vooral omdat steeds minder mensen ervoor kiezen om een auto te kopen. De kosten die hierbij komen kijken worden voor veel mensen nou eenmaal te duur. Allereerst is het koopbedrag van een auto tegenwoordig redelijk hoog. Het zal dus even sparen zijn om dat te kunnen betalen. Daarnaast komen echter nog meer kosten bij een koopauto kijken. Zo zal er bijvoorbeeld betaald moeten worden voor de wegenbelasting, verzekering, onderhoud en de benzine. Bij elkaar is dit per maand best wel een hoog bedrag, zeker voor een auto die je misschien niet al te vaak gebruikt. Daarom is het nu steeds aantrekkelijker aan het worden om te kiezen voor het leasen van de auto. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor een prima prijs. 

 

Shortlease 

Bij het leasen gaat het ook al niet meer om maar één manier van leasen. Het is tegenwoordig mogelijk om een auto op diverse manieren te gaan leasen. Zo is het mogelijk om te kiezen voor de shortlease. Bij deze optie kan je de auto voor slechts een maand of paar maanden leasen, zonder dat je er meteen aan vast zal zitten. Bij de meeste andere manieren van leasen moet er vaak meteen een contract van een paar jaar getekend worden. Dat is bij de shortlease gelukkig niet het geval. Wanneer je bijvoorbeeld weet dat je volgende maand vaak een auto nodig zal gaan hebben, kan je dus gewoon een auto voor die betreffende maand gaan leasen. Wanneer je de auto niet meer nodig hebt kan je de shortlease gewoon weer opzeggen. 

 

Zakelijk of privé

Het is mogelijk om te kiezen voor een zakelijke shortlease, maar ook een shortlease prive is een optie. Zo kan je bijvoorbeeld als een beginnende ondernemer die veel onderweg is ervoor kiezen om een auto te leasen onder de noemer shortlease. Ook door de mkb’er wordt er vaak gekozen voor een shortlease. Wanneer je voor jezelf werkt als zzp’er kan de shortlease auto ook een zeer geschikte optie voor je zijn. Toch hoef je de auto niet per se met een bedrijf te leasen. Het is namelijk ook gewoon mogelijk om de auto privé te leasen. Wanneer je dus als particulier op zoek bent naar een leaseauto is de shortlease ook een interessante optie. Bovendien zit je hierdoor dus niet jarenlang vast aan een contract van een leaseauto. Het brengt dus diverse voordelen met zich mee om te kiezen voor een shortlease.