Hoe kies je uit alle schoonmaakbedrijven de beste voor jou?

Er zijn heel veel schoonmaakbedrijven in Nederland. En dat is maar goed ook. Er is namelijk ook heel wat schoon te maken in Nederland. Of het nu gaat om je huis of om je kantoor, het is altijd fijn als je iemand hebt die het voor jou onder handen neemt. Maar hoe bepaal je nu welk van deze schoonmaakbedrijven het best is voor jou? Om te beginnen kun je een lijstje maken met zaken die belangrijk zijn voor jou. Dat kan gaan om de afstand die een schoonmaakbedrijf moet afleggen om bij jou te komen, maar ook om het gebruik van schoonmaakmiddelen.

Vraag offertes aan bij verschillende schoonmaakbedrijven

Het is moeilijk in te schatten welk van de schoonmaakbedrijven bij jou in de buurt het best is voor jouw bedrijf of huis. Je wilt in ieder geval een schoonmaakbedrijf dat verstand van zaken heeft, dat "wit" werkt en waar je goed werk van kunt verwachten. Ook is het fijn, zeker in huis, als je iedere keer dezelfde schoonmaker hebt. Je hoeft dan maar één keer uit te leggen wat je wilt en waar de spullen staan. Door offertes aan te vragen bij verschillende schoonmaakbedrijven bij jou in de buurt, zie je al direct welk schoonmaakbedrijf duurder is dan de ander. Maar is dat echt zo?

Hoe maakt een schoonmaakbedrijf een offerte?

Als je twee totaal verschillende opgestelde offertes naast elkaar legt, dan kan het lijken alsof de een goedkoper is dan de ander terwijl dit in werkelijkheid niet zo is. Dit komt door de berekening die schoonmaakbedrijven gebruiken. Gaan ze uit van een prijs per vierkante meter of gaan ze iedere taak apart benoemen? Dat is wel iets om rekening mee te houden. Het is ook slim om een schoonmaakbedrijf te kiezen dat niet te ver weg zit. De voorrijkosten kunnen aanzienlijk zijn als een schoonmaakbedrijf eerst een stuk moet rijden.

Alles beter dan zelf moeten poetsen?

Wanneer je een druk kantoor hebt, dan heb je waarschijnlijik niet eens tijd om zelf de boel schoon te houden. Maar toch is niet alles beter dan zelf te moeten poetsen. Het is belangrijk dat je je schoonmaakbedrijf kunt vertrouwen en dat je tevreden bent over de werkzaamheden. Spreek daarom altijd eerst een korte(re) periode af en evalueer daarna. Door regelmatig te evalueren voorkom je dat er ergernissen ontstaan. Dit geldt voor beide kanten. Geef jouw verwachtingen aan en vraag ook naar de verwachtingen van het schoonmaakbedrijf. Zo kunnen jullie een goede samenwerking aangaan.

Recente Artikelen

Gerelateerde Artikelen