Zorgverzekering voor 2021: hoe maak je de beste keuze?

Een nieuwe zorgverzekering kiezen kan soms best een lastige opgave zijn. Als je hier niet heel veel mee te maken hebt, dan kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel geven we je uitleg over hoe je dit makkelijk kan doen. Een hele fijne website is hiervoor https://www.zorgkiezer.nl/. Zo vind je al snel welke verzekering het beste past bij de zorg die jij nodig hebt in 2021.

Heel veel maatschappijen

Ben jij op zoek naar een zorgverzekering voor 2021? Je ziet dan al snel dat er heel veel maatschappijen in Nederland zijn waar je bij terecht kan. Dit maakt het een lastige opgave. Vaak denken mensen dat ze het hoogste pakket van de duurste maatschappij nodig hebben om goed verzekerd te zijn. Niets blijkt minder waar.

Basis- en aanvullende verzekering

Tijdens je zoektocht zie je ook al snel dat er een verschil bestaat tussen de basis- en de aanvullende verzekering. In de basisverzekering zitten de standaard zaken zoals eerstelijns psychologische zorg, een bezoek aan de huisarts, geneesmiddelen en behandeling en verblijf in het ziekenhuis. In de aanvullende verzekering zitten zaken als fysiotherapie, behandeling bij de tandarts vanaf 18 jaar, alternatieve geneeswijzen of vergoedingen voor brillen en lenzen.

Vooral in die aanvullende verzekering kan een maatschappij voor jou het verschil maken voor een zorgverzekering voor 2021. De ene zorgverzekeraar biedt relatief weinig en is dus ook een stuk goedkoper. De ander is weer heel uitgebreid. Echter betaal je ook iets meer. Het hangt er maar net vanaf wat jij nodig hebt.

Maak een lijstje van de verwachte zorg

Heb jij al een idee wat je de komende jaar vergoed wilt hebben? Maak er een lijstje van en bespreek dit met een consulent van je zorgverzekeraar. Heel veel maatschappijen bieden op hun website een handige tool om het beste pakket voor jou te laten zien. Alleen zie je dan enkel hun prijzen. Wil je een goede vergelijking? Neem dan zeker een kijkje op de website van de Zorgkiezer. Zo sta je niet achteraf voor verrassingen: je weet vrijwel zeker dat je de beste prijs voor het beste pakket voor jou betaalt.

Waarom jaarlijks switchen?

Jaarlijks kan de zorgverzekeraar zijn voorwaarden aanpassen. Dit zul je met name terugzien als je een aanvullende verzekering hebt. Het kan dus heel goed zijn dat je huidige pakket niet meer past bij de zorg die je verwacht voor het komende jaar. Kijk dus heel goed naar de plannen van 2021 van jouw huidige verzekeringsmaatschappij. Als je een nieuwe baan hebt en je werkgever heeft een collectieve verzekering geregeld, dan kan het heel gunstig voor je zijn om hierin mee te gaan. Dit scheelt soms wel 100 euro per jaar en dat is mooi meegenomen.

Heb jij nog tips om een goede zorgverzekering te kiezen? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel.

Recente Artikelen

Energie en geld besparen in je woning? Hoe dan?

Op zoek naar een goede deal om energie en geld te besparen in je woning? Kijk dan eens op VoordeelProduct.nl! Deze website...

Je sloopauto verkopen is zo geregeld!

Wanneer je auto total loss is verklaard na een aanrijding of technisch total loss na een technisch mankement wat er voor zorgt dat de...

Een carrièreswitch maken

Dag in, dag uit zijn we allemaal hard aan het werk om geld in het laatje te brengen. Op sommige momenten kan dit flink...

Benodigdheden voor het dekken van je eigen dak

Als je voor de eerste keer je eigen dak wilt bedekken dan is dat zeer spannend en kan het lastig zijn om in te...

Red de oceaan met een gepersonaliseerde waterfles

Genoeg drinken is belangrijk, dus als je veel onderweg bent is een flesje water onmisbaar. Helaas betekenen de wegwerpflesjes die je onderweg kunt kopen...

Gerelateerde Artikelen