Wat kun je met een digitale tachograaf?

0
717

Al eens gehoord van een digitale tachograaf? Een tachograaf heb je als chauffeur iedere dag nodig en het zit daarom ook in ieder voertuig gemonteerd. Meestal zit dit apparaat gekoppeld aan de versnellingsbak en kun je de bestuurderskaart erin stoppen. Door middel van een tachograaf kan er worden gecontroleerd of een chauffeur zich aan de rij-uren houdt. Ook wordt er hierdoor getracht dat chauffeurs zich aan de pauzetijden houden zodat ze niet te lang achter elkaar doorrijden. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen die een digitale tachograaf voor jou kan hebben!

Voordelen van een digitale tachograaf

Allereerst heb je dus minder kans op een boete omdat je je aan de wetgeving houdt. Verder kun je als werkgever de tachograafdata uitlezen zonder dat de vrachtwagen zelf aanwezig is. Je kunt de up-to-date bestanden dus zo downloaden van het internet en je hoeft daar je werknemers dus niet meer mee lastig te vallen. Op die manier heb je in real time inzicht in de uren die je werknemer heeft gereden. Zodra je dus een nieuwe opdracht binnenkrijgt kun je gelijk zien of er voor die specifieke chauffeur nog ruimte is vandaag binnen de gestelde limieten.
Alles bij elkaar op één kaart

Met een digitale tachograaf is het vaak ook een mogelijkheid dat verschillende live-kaarten worden samengevoegd. Je kunt dan van al je werknemers inzien waar zij zich bevinden. Verder wordt er door middel van een icoontje aangegeven of je werknemer al bijna over zijn uren heen zit. Hierdoor zijn er verschillende mogelijkheden voor de toewijzing van opdrachten. Wist je dat het ook mogelijk is om een melding te ontvangen als je werknemer zich niet houdt aan de wetgeving? Daar kun je dan gelijk op inspelen.

Rapportages maken met een digitale tachograaf

Al jouw werknemers beschikken over een sleutelhanger die ze aan het begin van dienst gebruiken bij de tachograaf. Deze sleutelhanger is persoonlijk waardoor het meteen duidelijk is aan welke Driver ID alle ritdata moet worden gekoppeld. Door de ingebouwde software hoef je zelf minder tijd te besteden aan het verwerken van de data. Die tijd kun jij dan weer besteden aan andere belangrijke zaken.