Wanneer kies je voor online relatietherapie

0
544

Als je relationele problemen ervaart tussen jou en je partner dan kan je kiezen voor online relatietherapie. Online relatietherapie is een psychologische behandeling of psychotherapie en tevens een verzamelnaam voor iedere vorm van therapie die zich erop richt om problemen tussen partners op te lossen. De achtergrond van de online psycholoog is hiervoor niet zo belangrijk, iedere psychotherapeut of psycholoog kan relatiegesprekken aan zijn cliënten aanbieden. In iedere relatie tussen partners komen er ergernissen, ruzies en spanning voor. Dit is iets wat geheel normaal is en onderdeel van een gezonde relatie. Toch is het mogelijk dat je soms met je partner niet meer uit de problemen komt waar jullie tegenop lopen.

Wat voor soort online relatietherapie kies je

In bepaalde gevallen zijn de problemen nog niet altijd zo ernstig dat er geen oplossing voor bestaat en kan je bijvoorbeeld kiezen voor relatie coaching. Als er gekozen wordt voor relatie coaching dan betekent dit dat er een aantal thema’s met jullie worden besproken en dat jullie beide oefeningen meekrijgen als huiswerk om de communicatie te verbeteren en te zien wat de reden is dat jullie juist op een bepaalde manier met elkaar omgaan. Op het moment dat de spanningen zo hoog oplopen dat je aan het twijfelen bent of je nog wel door wilt met de relatie dan is het zeker een verstandige keuze om hulp van buitenaf in te gaan schakelen. Op het moment dat er nog voldoende gevoel bestaat en ruimte is om de keuze te maken om hulp te gaan zoeken dan is relatietherapie een goede oplossing.

Als relatietherapie de gekozen optie is

Op het moment dat je samen met je partner besluit te kiezen voor relatietherapie dan betekent dit dat een online psycholoog jullie problemen in kaart gaat brengen en tijdens de therapie opzoek gaat naar oplossingen hiervoor. In de meeste gevallen zal dat gebeuren door gesprekken waar jullie allebei onderdeel van zijn. In andere gevallen betekent dit dat jullie individuele gesprekken met de online psycholoog hebben. De resultaten van deze gesprekken kunnen zijn dat er nieuwe omgangspatronen en betere manieren van communicatie gevonden worden. Deze zullen de vicieuze cirkel doorbreken waar jullie inzitten om zo jullie relatie te verbeteren. Beide partners zullen energie en tijd in jezelf moeten steken tevens in de relatie om te zorgen dat de relatietherapie gaat werken. Afhankelijk van de soort relatietherapeut die je kiest zal de behandelmethode ook variëren. Iedere online psycholoog werkt namelijk vanuit zijn eigen achtergrond en zienswijze.