Verstandig advies van moeders

Afgelopen zomer zijn wij met het hele gezin naar Sri Lanka geweest. Vlak voor vertrek besloot mijn broertje dat hij een nieuwe telefoon wilde kopen. Hij wilde een telefoon met een goede camera zodat hij mooie foto’s zou kunnen maken van onze reis. Toen mijn moeder dit hoorde leek haar dit niet zo een slim plan. De kans dat hij zijn telefoon zou kwijtraken of dat deze gestolen zou worden was groot. Dus zij gaf het advies om gewoon foto’s te maken met het fototoestel of om papa zijn telefoon te gebruiken. Mijn vader had van zijn werk onlangs een nieuwe telefoon gekregen met een erg goede camera. Deze nam hij ook mee op reis. Na dit advies van mijn moeder besloot mijn broertje inderdaad om nog even te wachten met het kopen van een nieuwe telefoon.

 

Foto’s van de reis

Op vakantie merkte hij ook dat het overbodig was. Mijn zusje maakte van alles wat ze tegenkwam erg mooie foto’s. Dus mijn broertje was blij met zijn keuze. Hij had zijn geld nog even gespaard en had toch van alle mooie plekjes foto’s. Hij liet deze foto’s ook erg trots aan iedereen zien. Hij stuurde ze vanuit Sri Lanka naar al zijn vrienden en vriendinnen. Die waren natuurlijk stik jaloers. Eenmaal terug van vakantie leek het wel alsof hij zijn gedachten totaal had veranderd. Hij was helemaal niet meer bezig met een nieuwe telefoon kopen. Hij was elke dag op pad met vrienden en lekker van zijn zomervakantie aan het genieten. Elke keer als het regende hoorden we hem wel klagen. Zijn telefoon had namelijk aardig wat barsten in het scherm. Bij vochtig weer zorgde dit ervoor dat zijn hele scherm blauw kleurde. Hierdoor kon hij bij regen niks doen met zijn telefoon. Dit zorgde ervoor dat hij op een gegeven moment toch wel weer verder ging met zijn zoektocht naar een nieuwe telefoon.

 

Tevreden met zijn keuze

Aangezien hij niet zo goed is in het maken van keuzes heeft hij een hele lange tijd getwijfeld. Thuis vroegen we hem er vaak naar wat zijn keuze ging worden. Maar hij zei dat hij moeite had met de mobiele telefoon vergelijken. Er was tegenwoordig ook zoveel keuze. Ook zag hij op tegen het betalen van een hoog bedrag. Hij was immers een student. Na veel wikken en wegen kwam hij vorige week thuis met een gloednieuwe telefoon. Hij straalde de hele dag en was druk bezig met het uittesten van alle nieuwe functies. Ook maakt hij er prachtfoto’s mee. Dat komt misschien van pas voor zijn volgende reis .

Recente Artikelen

Gerelateerde Artikelen