De verhuizing

0
575

Afgelopen maand heb ik mijn broer helpen verhuizen. Hij heeft sinds kort een nieuwe studentenwoning. Een mooie plek op de zesde verdieping. Vanaf zijn balkon heeft hij goed uitzicht op de stad en op de campus. Hierdoor hoeft hij niet ver te fietsen naar zijn studie. Bij het verhuizen verliep alles zeer voorspoedig. We begonnen met thuis alles in dozen te verpakken. Dit ging met zijn alle sneller dan verwacht. Vervolgens hebben we zijn kast en bed uit elkaar geschroefd. Dit kostte aardig wat tijd. Maar gelukkig maken vele handen licht werk. Vervolgens had hij een busje gehuurd. We begonnen met alle spullen in te laden. Al snel zagen we dat we wel minimaal twee keer op en naar zouden moeten rijden om alle spullen te verhuizen. Maar dit was geen probleem. Het was immers maar tien minuten rijden. 

 

Fietsenstalling buiten 

Na het tweede ritje kwamen we erachter dat we thuis zijn fiets waren vergeten. Gelukkig hadden we een fietsendrager en kon zijn fiets hier gemakkelijk op. Helaas kwam mijn vader aangelopen en vond dit geen goed plan. Het was namelijk zijn oude racefiets die mijn broer mee wilde nemen. Dit was een mooie racefiets uit mijn vaders jeugd. Hij was donkerblauw met een witte voorvork. Dit was altijd de lievelingsfiets van mijn vader geweest. Onlangs is mijn broer die fiets ook gaan gebruiken om naar zijn werk te fietsen. Mijn vader vond dit geweldig. Zijn oude racefiets die weer werd hergebruikt. De fiets staat thuis altijd veilig in de garage en op het werk in de fietsenstalling. Op slot gezet met een dubbel slot. Toen mijn vader hoorde dat mijn broer deze racefiets mee naar zijn studentenwoning wilde nemen was hij niet blij. Hij was erg bang dat de fiets daar gestolen zou worden. Er was namelijk alleen een grote openbare fietsenstalling buiten. Hier was de kans groot dat de fiets gestolen zou worden. 

 

De grote ruil

Toen keek ik onze garage in en zag mijn stadsfietsstaan. Ik kwam op een geweldig idee. Mijn broer zou mijn stadsfiets krijgen en in ruil daarvoor zou ik de racefiets mogen gebruiken. Aangezien ik nog thuis woon kan de racefiets veilig in de garage staan. Mijn vader vond dit een erg goed plan. Hij vond het een fijn gevoel om te weten dat zijn racefiets veilig gestald werd in de nacht. Ook mijn broer vond dit een prima plan. Dus bevestigde we de fiets op de fietsendrager en reden met zijn alle nog een keer naar zijn nieuwe studentenhuis.