Tips voor de beginnend ondernemer

0
600

De huidige periode is een zware tijd voor veel bestaande ondernemers. Echter vormen de omstandigheden ook mogelijkheid voor nieuwe ondernemers. Zo is het bezorgen van boodschappen sinds de corona crisis sterk toegenomen en biedt dit mogelijkheden voor supermarkten maar ook voor kleinere ondernemers. De maatschappij heeft andere behoeften gedurende deze tijd en zodoende kan daar door nieuwe ondernemers op worden ingespeeld. In deze blog geef ik een aantal tips voor beginnende ondernemers.

Bedrijfsplan

Allereest is het als beginnend ondernemer erg belangrijk om een bedrijfsplan op te stellen. Dit doe je niet alleen voor jezelf, maar bijvoorbeeld ook voor een bank als je een zakelijke lening wilt aanvragen. In dit bedrijfsplan geef jij aan wat het doel van jouw onderneming is en hoe je dit doel wilt bereiken. Ook geef je aan welke ondernemingen een concurrent vormen voor jouw onderneming en hoe je je probeert te onderscheiden van deze ondernemingen. Ook heef je aan wat je risico’s zijn die inherent zijn aan jouw onderneming. Daarnaast geef je ook aan op welke doelgroep jouw onderneming zich richt en waarom dit het geval is. Het opstellen van een bedrijfsplan is een belangrijk onderdeel van het starten van een onderneming doordat het jezelf ook goed een inzicht geeft in de sterke- en zwakke punten van jouw onderneming. Hierbij moet je ook aandacht besteden aan de kwaliteiten die jij als persoon jouw onderneming biedt. Het is goed om uitvoerig hierover na te denken zodat je niet later de onderneming moet stopzetten doordat je iets over het hoofd had gezien.

Inschrijving

Naast het opstellen van een bedrijfsplan, zijn er ook een aantal andere zaken die bij de start van jouw onderneming geregeld moeten worden. Een van deze zaken is het opgeven van jouw onderneming bij de Kamer van Koophandel. Dit is namelijk nodig als je jouw eigen bedrijf wilt starten. In Nederland is het immers verplicht om je in het Handelsregister in te schrijven als je diensten of goederen gaat leveren en daarbij winst wil gaan maken. Op de site van de Kamer van Koophandel kan je kijken of dit op jou van toepassing is.

Financiën

Een zakelijke rekening openen is erg handig voor een startende ondernemer. Zo heb je een duidelijk onderscheid tussen de financiën van jouw onderneming en die van jouzelf. Daarnaast is het ook belangrijk om een goed overzicht te hebben van alle financiële gegevens van jouw onderneming. Dit doe je door een administratie bij te houden. Veel startende ondernemers vinden dit gedeelte zwaar en kiezen er zodoende voor om dit werk uit te besteden.