Tips voor het kleden in de herfst

0
696

Inmiddels is het officieel herfst en dat betekent dat de garderobe weer aangepast moet worden. Het wordt langzaam weer kouder en het regent steeds vaker. Daarom wil je natuurlijk wel dat je op de weersverandering gekleed bent. 

Toch is het altijd weer lastig om de juiste kleding aan te doen gedurende de herfst. De temperatuur schommelt en de regen komt en gaat onverwachts. Daarbij komt ook nog kijken dat je er stijlvol uit wilt zien in de herfst kleding. In deze blog geef ik een aantal tips voor het kleden tijdens de herfst.

Nieuwe kleding kopen

Elk jaar zorgen de kledingwinkels en merken weer dat ze een nieuwe collectie aan herfstkleding hebben klaarliggen. Dat zorgt ervoor dat je weer lekker kunt gaan shoppen! Toch wil je sommige dagen echt liever niet de deur uit vanwege het barre weer. Gelukkig zijn er webshops zoals JHP Fashion die hun herfstcollectie aanbieden. Op deze manier kun je lekker warm thuis achter je laptop of op je smartphone de leukste herfstkleren uitzoeken. De webshop verkoopt onder andere herfst kleding van het merk Airforce. Dit hippe merk zorgt ervoor dat je stijlvol het regenachtige weer van de herfst trotseert. Een ander kledingmerk dat je warm houdt is het stoere Goorin Bros. De nieuwe collectie petten en mutsen helpen jou gegarandeerd de herfst doorkomen.

Slim kleden

Omdat het weer in Nederland zo onvoorspelbaar is, zeker in de herfst, is het lastig te bepalen wat je aan gaat doen voordat je de deur uitgaat. Mijn advies is daarom om elke dag, voordat je jezelf aankleed goed de weersvoorspelling te bekijken. Zeker met de zware windstoten en fikse regenbuien die komen en gaan is het goed om een voorspelling van het herfstweer te monitoren. Mocht je een smartphone hebben, zijn er apps beschikbaar waarbij je tot op de minuut kan controleren of het gaat regenen. Zo weet je precies wanneer je een regenjas moet aandoen.

Niet alleen de wind en regen is onvoorspelbaar, ook de temperatuur is in de Nederlandse herfst schommelend. Daarom adviseer ik je te kleden als een ui. Daarmee bedoel ik, dat je jezelf in lagen kleedt. Doordat je bijvoorbeeld een t-shirt, lang shirt en eventueel trui over elkaar draagt, kun je altijd iets uit doen als het te warm wordt. En natuurlijk weer aandoen wanneer de temperatuur weer daalt. Op deze manier kleedt je jezelf pas echt slim tijdens de herfst. Zo hoef je namelijk ook nog niet je winterjas aan, dat is fijn want anders raak je aan die warme jas gewend en voelt deze niet zo warm meer in de winter.