Hulp zoeken voor je reukvermogen? Ja!

0
718

Voordat ik een blog ga schrijven over reuk, is het natuurlijk belangrijk om eerst wat te zeggen over de zintuigen. Reuk is namelijk een van de vijf zintuigen van de mens! De andere vier zijn zicht, smaak, gehoor en tast. Het zal je dus waarschijnlijk niets verbazen dat je zintuigen enorm belangrijk zijn. Het is niet zo dat je zonder een van deze zintuigen niets kan – er zijn namelijk veel dove en blinde mensen die zich enorm goed kunnen redden – maar het maakt wel het leven een stukje moeilijker. Een goed idee dus om je best te doen je zintuigen optimaal te laten werken. Lees in deze blog hoe! 

Reuk 

Je reuk zal je misschien niet zien als het belangrijkste zintuig. Maar toch gebruik je dit vaker dan je denkt. Denk maar eens aan hoe erg je kan genieten van lekker eten. Of hoe je iemand kan associëren met zijn of haar luchtje en geur. En natuurlijk hoe heerlijk het is als je je schone was uit gaat hangen en je de lekkere Ariel of Zwitsal geur ruikt! Als je reuk niet goed is of je helemaal niet meer kunt ruiken, dan zal je ineens zien hoe erg je deze geuren eigenlijk mist. Het is dus zeker geen gek idee om, mocht je geur slechter zijn, deze eens te gaan trainen. 

Trainen 

Dat je je zintuigen kunt trainen lijkt misschien een beetje een raar idee. Maar dit kan zeker wel! Denk maar aan mensen die een oogspiertje hebben die niet goed werkt en deze met bepaalde oefeningen moeten trainen. Daar wordt hun zicht beter van. En ook smaak kan je trainen natuurlijk. Denk maar aan mensen die van beroep sommelier willen worden. Die moeten enorm veel wijnen proeven zodat ze precies de verschillende druifsoorten en aroma’s kunnen onderscheiden. Net zoals deze twee zintuigen kan je ook je reuk trainen door middel van geurtraining

Reuktraining 

Hoe werkt zo’n reuktraining dan precies en hoe kan ik dit starten? Zeker nu met het Coronavirus zijn er veel mensen die hun reuk zijn verloren als gevolg van het virus en die zich dat afvragen. Gelukkig kan ik die vraag voor jullie beantwoorden. Via de website Smelltest.eu kan je namelijk een reuktraining starten en hier meer informatie over lezen. In het kort kan ik dit jullie wel vertellen: De reuktraining is namelijk gebaseerd op het meerdere malen ruiken van vier verschillende geuren of geursoorten. Zo ga je deze herkennen en train je dus je reuk. Eigenlijk werkt het dus net zoals ‘gewoon’ leren: Herhaling werkt!