Robuuste rubbertracks voor de beste grip

Wanneer je grote banden om wielen heen ziet dan vraag je je misschien af waar deze voor dienen. Het zijn robuuste hulpmiddelen die voor verschillende machines kunnen worden gebruikt. In deze blog zal ik dat toelichten.

Wat zijn rubbertracks?

De banden worden ook wel rubbertracks genoemd. Het zijn zware rubberen banden die om de wielen van een machine heen gaan. Maar eigenlijk bestaan de rubbertracks niet alleen uit rubber. De buitenste laag is meestal alleen van rubber gemaakt en de binnenkant bestaan uit stalen schakels die langs elke bewegen en daardoor voortbeweging bewerkstelligen. Je hebt ze in verschillende maten in een range van 13 cm (130 mm) tot 100 cm (1000 mm) breed. Er zijn ook rubbertracks waarbij meer oog is voor duurzaam gebruik en gerecyclede materialen.

Waarvoor worden rubbertracks gebruikt?

Verschillende soorten grondverzetmachines zoals track loaders, minigravers en rupsdumpers kunnen rubbertracks hebben. Je hebt dan typen zoals AT, AVT, wat staat voor Anti Vibratie Tracks en aangeeft dat er meer comfort is voor de machinist, minder slijtage en minder trillingen. Ook heb je longpitch en shortpitch rubbertracks. Deze beide termen geven aan hoe de nokken zijn verdeeld in de rubbertracks. Welke soort rubbertracks je moet hebben voor de machine hangt daardoor wel af van de machine zelf en het doel wat je met de machine hebt. In ieder geval zorgen de rubbertracks voor meer grip op de ondergrond doordat de hele grond stevig houvast heeft. Daarbij wordt ook de ondergrond zelf beschermt doordat het gewicht verdeeld is.

Rijwerkonderdelen voor grondverzetmachines

Rubbertracks kunnen natuurlijk slijten. Wanneer er bijvoorbeeld op een harde en onregelmatige ondergrond gewerkt word dan kan er op den duur wel schade ontstaan. Maar ook Uv-licht of water kan voor slijtage zorgen. Gelukkig zijn rubbertracks goed te vervangen. Wanneer je op zoek bent naar rijwerk onderdelen voor machines dan kun je deze ook los bestellen via een leverancier zoals Verhoeven Rijkwerk. Ze hebben een veelzijdige range aan rubbertracks in verschillende maten.

Zij bieden bovendien een eigen rubbertracks lijn, VemaTrack, waarbij een speciaal compound van zuiver natuurrubber toegepast in plaats van gerecycled rubber.

Gemakkelijk en snel een offerte aanvragen

Heb je dus rubbertracks nodig voor jouw track loader of rupsdumper of graafmachine dan kun je vrijblijvend een offerte aanvragen voor de totale kosten. Je kunt via de website van Verhoeven Rijkwerk zoeken naar de gewenste onderdelen, het merk en het formaat. Op die manier blijven je machines goed beschermd en gaan ze weer jaren mee.

Recente Artikelen

Recruitment Marketing: de kunst van het aantrekken van de beste kandidaten

Hoe kun je als bedrijf de beste kandidaten aantrekken? Recruitment marketing is een belangrijk onderdeel van het wervingsproces. In deze blog leggen...

Auto huren voor een lang weekend

Het hoeft helemaal geen probleem te zijn als je wel een rijbewijs hebt, maar je niet kunt beschikken over een eigen auto. Je kunt...

Leuke cadeaus voor je broertje

Als iemand van wie je veel houdt jarig is, dan wil je hier graag een leuk cadeau voor kopen. Voor de ene persoon is...

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een telefoonabonnement

Tegenwoordig zie je iedereen non-stop op hun telefoon. Mensen sturen berichtjes, bellen de hele dag door en maken gebruik van andere social media kanalen....

Buig mdf en Fibo wandpanelen mogen niet ontbreken in de nieuwe keuken

De meeste huiseigenaren kijken graag naar shows over het verbouwen van huizen. Deze shows geven heel wat inspiratie over top interieur binnen een budget....

Gerelateerde Artikelen