Een kredietverzekering kan veel ellende voorkomen

0
580

Stel. Je hebt een fabriek. Je produceert, ik noem maar wat, gezelschapsspellen. Deze verkoop je aan een speelgoedgroothandel en aan kleinere winkels. Je levert je spellen met pallets tegelijk en soms in wat kleinere oplagen. De kleinere winkels zullen de spellen die zij bij jou bestellen direct in de winkel zetten en ze snel verkopen. Je kunt dan ook verwachten dat de kleinere winkels je factuur binnen de betalingstermijn voldoen. Met groothandels ligt dat wellicht wat anders. Zij zijn een voorraad aan het aanleggen voor de komende acties of aanbiedingen en zij willen vooral spellen klaar hebben liggen voor als de folder uitkomt. Het kan dan zomaar zijn dat ze meer besteld hebben dan ze kunnen betalen. Hoe kom je daar achter? En hoe kom je alsnog aan je geld? Een kredietverzekering kan het antwoord zijn.

Doe een kredietswaardigheidstoets

Door precies te weten of een bedrijf dat een opdracht bij jou wil uitzetten kredietwaardig is, kun jij beter inschatten of een factuur betaald zal gaan worden. Als ondernemer is de kans echter groot dat je helemaal geen tijd hebt om dit te gaan checken of dat je de ingangen niet hebt om aan deze informatie te komen. Wanneer je een kredietverzekering afsluit, zit zo'n toets bij het pakket in. De verzekeraar wil immers ook zo zeker mogelijk weten dat hij niet hoeft uit te keren.

Een kredietverzekering betaalt op tijd

En gaat dan achter de wanbetaler aan. Bijvoorbeeld door er een incassobureau op te zetten of misschien zelfs, als het echt uit de hand loopt, een deurwaarder. Maar dat is jouw zaak dan niet meer. Jij hebt betaald gekregen en jij kunt dus door met je bedrijf. Je kunt inkopen blijven doen, je personeel en je hypotheek blijven betalen. Alles waar je zonder tussenkomst van de kredietverzekering anders geen geld voor zou hebben.

Voorkom faillissementen en liquiditeitsproblemen

Voor iedere branche geldt: soms zit het mee en soms zit het tegen. Maar als je weet dat het nú meezit, dan kun je er maar beter voor zorgen dat je goed verzekerd bent voor als het een keer tegenzit. Eén flinke tegenvaller kan er al voor zorgen dat je bedrijf op het randje van een faillissement komt te staan. Natuurlijk hoeft het niet zo drastisch te zijn, maar het kán dus wel. Door een goede kredietverzekering in te schakelen, één die past bij jouw omzetten, zorg je voor een betalingsgarantie en dus voor het voortbestaan van je bedrijf.