Baby op komst

0
946

Samen met mijn vrouw ben ik in verwachting van ons eerste kindje. Dit is natuurlijk reuze spannend. Verder wonen wij nog in een klein appartement dat eigenlijk te klein is voor als de baby er is. We wonen hier al samen voor een aantal jaren, sinds onze studententijd eigenlijk. Daarom vonden wij dat het wel tijd is om te verhuizen naar een nieuw huisje. Waar onze baby groot kan worden en er misschien nog een broertje of zusje kan komen. Daarom zijn we opzoek gegaan naar een mooi ruim huis die ook aan ons budget voldeed. We wilden ook een huis die in de buurt ligt van ons werk, zodat we niet lang hoeven te reizen naar ons werk.

Nieuw huis kopen

We willen graag nog verhuizen voordat mijn vrouw bevalt. Zodat wij geen stress meer hebben als de baby komt. We kwamen toen bij een mooie woning dicht in de beurt van ons appartement. De woning is nog aardig nieuw, er hoeft dus weinig aan gedaan te worden. Zo gaat het verhuizen het minst moeite kosten. Mijn vrouw is daarbij niet een klager en houdt van aanpakken, daarom had ik alle vertrouwen in onze verhuizing. Om te zorgen dat de verhuizing snel zou gebeuren hebben we veel familie en vrienden gevraagd om te helpen. In november konden we al in onze nieuwe huis. Toen hebben we zo snel mogelijk de muren geverfd en de vloeren gelegd. Zodat we daarna de meubels en spullen konden gaan verhuizen. We hadden ervoor gekozen om de meuren een neutrale kleur te geven, want ons meubileer heeft veel patronen en sprekende kleuren. We houden van een warme en gezellige uitstraling, daarom hebben we ervoor gekozen om een lichte houten laminaat vloer te leggen. Onze eettafel heeft een zwart stalen frame met een houten blad. Dus dit zou perfect staan op deze vloer. Verder is laminaat ook makkelijk te leggen. Vooral door alle handen die hielpen is het snel gegaan. Nadat dit gebeurd was, konden we de meubels verhuizen. Dit hebben wij binnen een dag kunnen doen, doordat we niet heel veel meubels en spullen hadden in ons appartement. Nu het erin staat hebben we nog aardig wat ruimte over voor extra meubels. Want nu is het huis nog aardig leeg.

Keuken

De keuken die al bij het nieuwe huis zat was niet naar onze smaak. Een hele drukke keuken, waarbij de keukenkastjes waren afgewerkt met rode glanslak. Iets wat wij verschrikkelijk vinden. Alleen ons budget was bijna op. Gelukkig kennen wij een vriend van ons die timmerman is. We hebben aan hem gevraag of hij ons kon helpen met het maken van nieuwe keukenkastjes. Hij wilde ons graag helpen en zei dat een keukenkastje makkelijk kan worden gemaakt met behulp van een mdf plaat en wat extra verstevigingsmateriaal. Nadat we deze hadden gehaald, knutselde ons vriend de keukenkastjes in elkaar. Wat zijn ze mooi geworden, precies naar onze smaak en passen perfect in ons nieuwe huis. Wat zorgt voor een mooie thuisbasis nu onze baby onderweg is.