Op het chiqueste met mooie jacquets

0
710

Fashion is helemaal mijn ding. Ik vind het erg belangrijk als man om er goed uit te zien en fashionable. Van mannen wordt vaak niet zoveel verwacht qua looks en stijl. Dit is wel langzaam aan het veranderen, maar kleding is toch het vaakst belangrijker voor vrouwen. Dit zie je ook erg terug in het winkelaanbod. Daarom ben ik online gaan zoeken naar echte mannen fashion, en ben inmiddels een ware online shop expert geworden. Een eigen casual stijl hebben is redelijk gemakkelijk te bereiken, omdat er steeds meer webshops komen met unieke en coole kleding voor mannen. Echter, voor de chique outfits is het aanbod veelal erg beperkt. Daarom deel ik vandaag mijn tips en tricks die ik door de jaren heb opgedaan met betrekking tot nette outfits voor mannen! Hopelijk steek je er wat van op, veel leesplezier!

 

Wat zijn jacquets precies?

Het chiqueste van het chiqueste voor mannen kleding is bij uitstek het jacquet. Een jacquet is een chique vorm van een pak die bestaat uit meerdere onderdelen. De officiële en complete vorm van een jacquet is een grijze gestreepte pantalon, een lange zwarte jas, een effen grijs gilet en natuurlijk een blouse. Omdat deze combinatie soms wat ouderlijk of statig aandoet kun je ook ook gaan voor een andere kleur broek en gilet, bijvoorbeeld in hetzelfde zwart als de jas. De traditionele manier is dat jacquets alleen overdag gedragen kunnen worden. Het dragen van een compleet jacquet na zonsondergang is uit den boze. Je kunt natuurlijk wel dan de jas uitdoen en dan zie je er nog steeds superstijlvol uit met een blouse, gilet en pantalon.

 

Naar welke gelegenheden draag je een jacquet?

Een jacquet is erg netjes, en draag je bijvoorbeeld naar een bruiloft, een begrafenis of een heel erg bijzondere ceremoniële gebeurtenis. Het voelt misschien gek om naar zo’n gelegenheid zo’n statig pak aan te doen, maar je steelt gegarandeerd de show! Een iets meer laid-back variant zou dan zijn door de jas uit te doen en te zorgen dat de gilet en broek goed matchen. Dan maak je de outfit wat informeler. Toch raad ik het sterk aan om naar zo’n gelegenheid eens full-dressed te komen, want dat mag je als man zeker doen!

 

Waar scoor je een betaalbaar jacquet?

Omdat je de jacquets niet zo vaak zal dragen, is het begrijpelijk dat je er ook niet teveel geld aan wil uitgeven. Ik heb die van mij dan ook vai Gents gekocht. Dit is een herenkledingzaak waar ze voornamelijk pakken en jacquets verkopen. De betaalbare prijzen en trendy stijlgevoel maakt het mijn favoriete winkel voor nette mannen kleding!