Horeca vloeren hebben het zwaar!

0
491

Het is eindelijk zo ver: je horeca bedrijf mag weer, zonder restricties, QR-codes, mondkapjes en andere maatregelen geopend worden. Dat is natuurlijk goed nieuws. Hier heb jij, als horecaondernemer bijna twee jaar op moeten wachten! Je kunt je nu al verheugen op de drukte van de zomerperiode. Lekker weer knallen en het je gasten naar de zin maken. Je hebt je hele zaak onder handen genomen. Alle spinrag is verdwenen, muren zijn opnieuw behangen of geschilderd, er zijn nieuwe tegels aangebracht in de toiletten en je personeel staat te popelen. En dan kijk je naar beneden: de vloer! Daar heb je natuurlijk nooit aan gedacht! Horeca vloeren hebben het zwaar, heel zwaar!

Horeca vloeren krijgen het zwaar te verduren

Zo'n oude planken vloer ziet er misschien lekker rustiek uit, maar echt fijn is het natuurlijk niet. Geen tafeltje staat waterpas en mensen struikelen over ieder opstaand randje. Het schuiven van de stoelen gaat niet soepel en het is, kortom, geen aanrader. Maar wat kies je dan? Horeca vloeren krijgen heel wat te verduren. Er lopen talloze mensen over de vloer. Er wordt geschoven met tafels en stoelen, er gaat een keer een glas bier overheen en mensen lopen op naaldhakken. Ja, horeca vloeren hebben het niet gemakkelijk. Het is dus misschien nu het moment om jouw horeca vloeren te vervangen. Voor de echte drukte begint.

Nu nog de vloeren vervangen?

Het duurt nog heel even voor de zomervakantie begint en Pasen, Koningsdag, Hemelvaart en Pinksteren zijn inmiddels achter de rug. Je hebt gezien dat jouw horeca vloeren nog zo'n drukke periode niet echt meer aankunnen. Plan dus nu, samen met een laminaat groothandel, een dag of twee om de vloeren volledig te vervangen. Jij hoeft alleen maar de ruimte leeg te maken en, eventueel, de oude vloeren eruit te slopen. Dit kan in delen, maar ook allemaal tegelijk. Wanneer de nieuwe vloeren erin liggen, weet je weer waarom je zo toe was aan een nieuwe vloer.

Ga niet zelf lopen prutsen

Iedereen heeft wel eens een vloertje gelegd, maar het leggen van vloeren in de horeca is toch weer heel iets anders. Deze vloeren moeten nog steviger zijn, strakker worden gelegd en natuurlijk tegen een stootje kunnen. Laat de professionals komen inmeten en ook de juiste ondervloer bepalen voor jouw horeca-gelegenheid. Jij kiest natuurlijk wel welke vloer er geplaatst gaat worden. De professionals leggen in een razend tempo de vloeren en zorgen voor een goede afwerking.