Buig mdf en Fibo wandpanelen mogen niet ontbreken in de nieuwe keuken

0
689

De meeste huiseigenaren kijken graag naar shows over het verbouwen van huizen. Deze shows geven heel wat inspiratie over top interieur binnen een budget. Als je gereed bent om jouw keuken te verbouwen, maar wilt besparen zoals de profs op televisie doen, overweeg dan buig mdf, in plaats van goedkope kant-en-klare keukens. De fibo wandpanelen maken de keuken ook nog compleet. Lees verder om meer te weten over deze materialen.

Wat is buig mdf?

Vezelplaat met gemiddelde dichtheid (MDF) is een samengesteld houtproduct dat huiseigenaren en professionals gebruiken voor verschillende projecten. In keukens wordt mdf vooral gebruikt in kastdeuren. Enkele voordelen van buig mdf:

  • Het is stabiel en zal dus niet kromtrekken of barsten.
  • Het biedt weerstand tegen veranderingen in de omgeving als vocht, vuur en geluid.
  • Het is makkelijk te verven. Buig mdf is gemaakt van kleine deeltjes, waardoor het geen merkbare korrelpatronen heeft. Dit resulteert in een gladdere afwerking.
  • Vriendelijk voor de portemonnee.  
  • Buig mdf is buigbaar in erg kleine bochtstralen. Een keukenset zonder scherpe hoeken is gemakkelijk te maken met buig mdf. Deze mdf platen worden daarom ook gebruikt voor het vervaardigen van meubels.

Wat is fibo?

Jouw keuken is pas compleet als je hem met fibo wandpanelen hebt afgewerkt. Deze panelen kunnen eenvoudig en snel over bestaande tegels worden geplaats. Het is niet nodig om de oude tegels eerst af te breken. Dat is ontzettend veel werk en kost ook extra geld. Het is altijd mooi dat de keuken en de fibo wandpanelen een geheel vormen. Net als buig mdf is fibo ook vriendelijk voor de portemonnee en waterbestendig. Om deze panelen in de keuken te plaatsen heb je geen extra materiaal nodig voor bevestiging. De panelen worden onzichtbaar bevestigd met het handige Aqualock kliksysteem. 

Maak jouw woning compleet

Buig mdf is ongelooflijk duurzaam en flexibel, waardoor het tal van toepassingen heeft als het gaat om een gezinswoning, zowel binnen als buiten. Fibo wandpanelen kunnen voor elk deel van het huis gebruikt worden. Beide materialen hebben verschillende toepassingen en projecten waarvoor ze gebruikt kunnen worden. Het is een goedkopere optie dan het kopen van puur hout en goedgebakken tegels. Jouw woning en keuken is pas compleet als je deze combinatie gebruikt. Heb je twijfels over de kwaliteit van buig mdf en fibo? Het is dan aan te raden om een kijkje te nemen in de winkels die deze materialen verkopen.