Hoe wij simpel de juiste hypotheekrente kozen

Schoolvakken

Er zijn van die bepaalde dingen die je op school had willen leren, maar nooit zijn langsgekomen. Je wist ook niet dat je dit miste, tot je ergens in je leven op een punt aankwam dat je deze specifieke skills nodig had en je school vervloekte voor het eeuwige activa-passiva balans opmaken in plaats van het aanleren van werkelijk maatschappelijk relevante zaken. Er zou een soort Leven als Volwassene I en Leven als Volwassene II moeten worden gegeven op school. Gewoon, twee uurtjes per week, zodat je niet voor al die ongemakklijke verrassingen komt te staan later in je leven.

Volwassen skills

De eerste keer dat ik dit dacht was toen mijn band lek was en mijn ouders op vakantie waren. Help. Hoe plak ik een band? Ik had mijn vader wel eens in de weer gezien met zijn emmer en zijn sopje, maar wat deed hij daar in hemelsnaam mee? De fiets schoonmaken nadat hij klaar was? Achteraf bleek dit natuurlijk te zijn om te zien waar het lek zat, maar ik vond het een partij lastig en het duurde ook enorm lang voordat dit klaar was. Nog zo een ding: de ruiten wassen van je huis. Op welke volgorde moet dit eigenlijk? Welk materiaal combineer je met wat, en mag dit altijd, moet dit in de zon? Planten in je tuin: mag je deze altijd gewoon kortwieken of is dat een speciaal proces wat je moet doorlopen? En mijn persoonlijk favoriet: waarom heeft nooit iemand verteld over het wasmachinefilter wat je maandelijks even moet schoonmaken, omdat het alternatief is dat je met vijf liter water als een soort Schrodingers Kat in je machine zit? Echt, dat hele volwassen zijn: het is me maar een dagtaak.

Hypotheekrente

En laatst kwamen we weer op een moment dat ik Leven als Volwassene I en II zo graag had willen volgen: het kopen van een huis. Los van alle kosten die erbij komen kijken (help!) en het feit dat een deel weer terug te krijgen is bij de belasting áls je dit goed aangeeft (dubbel help, hoe doe ik dit!?), moesten we ons nu opeens gaan verdiepen in de beste hypotheekrente voor onze aankoop. En daar zijn een hele hoop keuzes in, kan ik je vertellen. Paniek! Gelukkig is daar tegenwoordig het internet, en kwamen wij op de handige site van Hypotheekrente uit waar we makkelijk konden vergelijken tussen verschillende aanbieders, looptijden en NHG. Wát een handige tool – hiermee heb ik Leven als Volwassene I en II eventjes niet meer nodig. Op dit gebied dan. Ik raad hem aan!

Recente Artikelen

 Mijn beste vriend wordt 18 jaar

Over een aantal weken wordt mijn beste vriend een jaartje ouder. Hij weet nog niet zo goed wat hij moet doen voor zijn verjaardag...

Kippenluis en Engerlingen, hoe kom je er vanaf?

Op Kennisbv.nl vind je een hoop interessante en leuke onderwerpen waar je veel van kunt opsteken. Zo vind je in dit blog informatie over...

Waarom afval scheiden als MKB’er niet moeilijk en duur hoeft te zijn.

Als MKB’er valt er veel te regelen en zo ook het afval. Wanneer je niet zoveel afval produceert kun je dit vaak laten ophalen...

De juiste pallets kopen

Voor het verplaatsen en opslaan van je goederen, is een pallet een geliefd transportmiddel. Pallets van hetzelfde formaat zijn makkelijk te stapelen, waardoor de...

Hoe kan ik hier het beste mee omgaan?

Momenteel ben ik student en loop ik stage bij een veehouderij in Zeeland. Ik vervoer het eten van de dieren en ik werk ook...

Gerelateerde Artikelen