Dublin in twee dagen

0
578

Onlangs heb ik via Bebsy een stedentrip Dublin geboekt. De meeste stedentrips zijn voor enkele dagen; meestal heb je twee tot drie dagen nodig om daadwerkelijk te stad te kunnen verkennen. Het leek me daarom leuk om blog te maken over wat je nou echt moet doen in Dublin, wanneer je maar twee dagen hebt. Ik ben het internet afgestruind op zoek naar de beste tips en indeze blog lees je mijn bevindingen.

Openbaar vervoer in Dublin

Mijn eerste tip heeft betrekking op je vervoer tijdens het verblijf in Dublin. Wanneer je naar Dublin reist en je hebt maar enkele dagen, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk naar het centrum en je plan gaan trekken. Dublin heeft gelukkig een goed geregeld openbaar vervoer netwerk. Als toerist kun je de zogeheten Leap Visitor Card aanschaffen. Deze kaart kost ongeveer 5 euro en hiermee kun je onbeperkt reizen in Dublin. De kaart werkt als een soort OV-kaart en is geld op de Airlink Dublin vliegveld transfer bus, de Luas tram, en DART treinen welke rondom Dublin rijden. Hiermee bespaar je dus ontzettend veel tijd!

De Dublin Citypas

Mijn tweede tip is om ook een Dublin pas aan te schaffen. Met deze pas krijg je gratis toegang tot veel van de leukste bezienswaardigheden in Dublin. Zo kun je naar het Guinness Storehouse Museum. Eén van de belangrijkste trekpleisters in Dublin. Ierland staat natuurlijk bekend om het zwarte Guinness bier. In het museum leer je alles over de geschiedenis van dit bier en natuurlijk kun je er een biertje proeven. Naast dit museum heb je ook gratis toegang tot vele beroemde kathedralen, zoals de St. Patrick’s Cathedral in het centrum, of bijvoorbeeld de Dublin zoo.

Daarbij krijg je in veel leuke cafés en activiteiten korting of voorrang in de rijen, en je kunt onbeperkt gebruik maken van de hop-on hop-off bussen. Een Dublin Citypas voor twee dagen kost 72 euro. Wanneer je in twee dagen losse entree zou betalen voor een aantal bezienswaardigheden, dan kom je al aan dit bedrag. Je kunt de Citypas op voorhand bestellen, zodat je ook hier mee flink wat tijd en dus ook geld mee bespaard.  

Maak een wandeling

Je hebt met deze passen geregeld dat je eigenlijk overal heen en in kunt. Toch is mijn laatste tip om de laatste uren in Dublin gewoon een lange wandeling te maken. Eén van de dingen waar Dublin om bekend staat, is de bijzondere architectuur die er in de stad te vinden is. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Bank of Ireland of de campus van Trinity College. Tijdens je wandeling zul je overal wel interessante architectuur tegenkomen. Zeker iets om toch een paar uur voor uit te trekken.