Het voorjaar is in aantocht: tijd voor de tuin!

0
717

Hoewel we nog niet veel zon hebben gezien dit jaar, begint het bij de eerste zonnestralen al te kriebelen en heb ik zin in zon, het voorjaar en de zomer! Dat begint al in februari. Dan begint bij ons in de tuin de camelia al te bloeien: het startsein voor lichtere tijden. Dit jaar gaan we de tuin aanpakken. Afgelopen najaar hebben we een tuinarchitect in de arm genomen. Die heeft bijna al onze wensen op kunnen nemen in een tuinplan. Volgende week komt de hovenier en binnen een week is het voor elkaar. De kliko’s worden weggewerkt achter een natuurlijke afscheiding van in elkaar gevlochten wilgentenen. Boven het grote terras komt een houten pergola waar we geurige bloeiers tegenop willen laten groeien. Zo krijgen we een natuurlijke zonwering en het is tegelijk een manier om inkijk van bovenaf tegen te gaan. Samen met de buren hebben we besproken hoe we de erfafscheiding gaan regelen. Op dit moment staan er nog standaard houten schuttingen die hun beste tijd hebben gehad.

Tuinmeubels

Nu zijn we ons aan het oriënteren op de inrichting van het terras. Op de site van Tuinmeubelland zijn mooie tuinsets te vinden in diverse prijsklassen en tegen zeer scherpe prijzen.  Het is nog moeilijk om te kiezen, zoveel verschillende soorten, maten en kleuren zijn er. Op het grote terras achterin de tuin, onder de oleander, willen we een lounge set. Op het kleine terras onder het venster zouden we graag een tuinset hebben. Er is een keur aan standaard tuinsets maar het is ook mogelijk om zelf een set samen te stellen. Dat kan zowel in de winkel als online.

Onderhoud

Als het gaat om het ontwerp van tuinsets dan zie je verschillen in materiaal en stijl.  Je kunt kiezen voor strak en stijlvol of toch meer voor de klassieke vormen. We moeten ook nog bedenken of het all weather sets moeten worden of dat we de meubels zelf gaan onderhouden. Het leuke is dat we de tuinsets kunnen aanpassen aan de nieuwe inrichting van de tuin. Daarom gaan we aanstaand weekend met ons tuinplan in de hand naar Tuinmeubelland. Daar kunnen we al onze vragen stellen en krijgen we deskundig en persoonlijk advies. Het liefst willen we all weather kussens zodat we die niet telkens naar binnen hoeven halen. Voor de winter is het wel fijn als we passende beschermhoezen hebben om de sets te beschermen. We moeten vooral niet vergeten een grote parasol te kopen. Tenslotte heeft het groen een paar seizoenen nodig om de pergola in zijn geheel te bedekken. We hebben leuke dingen om naar uit te kijken!