Dimbare LED-downlights: functioneel én sfeervol

0
654

Verlichting is een belangrijk gegeven in je huis. Het is op meerdere manieren sfeerbepalend. Ten eerste kan de verlichting verschillen in sterkte. Daarnaast is er keuze uit verschillende kleurtemperaturen, variërend van ‘warm wit’, naar ‘natuurlijk wit’ tot ‘koel licht’. Afhankelijk van de locatie kan het wenselijk zijn dat het licht gedimd kan worden. Dit kun je realiseren met een speciale dimmer. Als je een boek leest dan heb je behoefte aan goed licht. Terwijl de lichtsterkte wel wat minder kan op momenten dat je televisiekijkt.

Verlichting in je interieur

Het aanbrengen van verlichting in je huis is iets waar je even bij zou moeten stilstaan. Een lamp kun je een beetje vergelijken met een meubelstuk. Koop je een bijvoorbeeld grote lamp voor aan je plafond, dan zou het mooi zijn als deze past bij de stijl van je interieur. Zo’n lamp kan een ware eyecatcher vormen. Er zijn lampen die zo’n bijzonder ontwerp hebben, dat ze als een kunstwerk in huis aanwezig zijn. Zoveel mensen zoveel smaken. Houd je van strak en stijlvol dan zou je LED Downlight Opbouw verlichting kunnen overwegen. Het is een uitstekende keuze als je de ruimte wil verlichten vanuit een lichtbron aan het plafond. Bovendien is LED goedkoop in het energieverbruik. De wattage van de lampen is veel lager dan bij traditionele lampen, terwijl ze net zoveel licht uitstralen. Denk voor de aanschaf na over de gewenste lichtopbrengst en over de lichthoek: wil je directe of indirecte verlichting? Met andere woorden: kies je voor functioneel of voor de sfeer?

Meer licht wanneer jij dat nodig hebt

Met dimbare downlight opbouwlampen ben je flexibel in het doseren van je verlichting. Gebruik wel altijd een speciale LED-dimmer, voor het behoud van je lampen. Bij andere dimmers is de kans aanwezig dat de verlichting gaat knipperen en uiteindelijk zal de lamp stuk gaan. LED downlights voor opbouw zijn makkelijk aan te sluiten. Het werkt veel eenvoudiger dan met inbouwverlichting. Met inbouw moet je rekening houden met de inbouwdiepte en de inbouwdiameter. Bij opbouwverlichting hoef je alleen te kijken naar de afmeting van de armaturen. Een aantal modellen zijn mooi strak en slank uitgevoerd. Ook als je de verlichting niet nodig hebt zijn ze mooi om te zien. Wij kopen zowel de armaturen als de lampen zelf bij BES LED. Op de website kun je volop inspiratie opdoen uit het grote assortiment. Bestellen kan eenvoudig online. Overigens kun je ook voor buiten- en winkelverlichting inclusief toebehoren terecht bij BES LED. Voor advies denken de professionele specialisten van BES LED graag met je mee.