Help! Mijn iPhone is in het water gevallen

0
535

Stel: je hebt net een gloednieuwe iPhone en je bent er super blij mee. Je gaat nergens heen zonder het toestel in je handen geklampt te hebben en staat ten alle tijden paraat om selfies te maken en je restaurant maaltijden vast te leggen voor Instagram. En dan gebeurt het allerergste: je bent onderweg en laat je nieuwe, glimmende, krasvrije iPhone vallen. Hij maakt een pijnlijke stuit van de stoeprand, vliegt in slow-motion door de lucht en belandt in de enige waterplas die nog niet volledig opgedroogd is na de hevige regenbui van een uur geleden. Een dikke barst in het scherm en waterschade is het gevolg van de klap. Een pijnlijk, maar helaas waargebeurde tragedie voor velen van ons.

Wat moet je doen als je iPhone beschadigd is, bijvoorbeeld door waterschade? In deze blog leg ik je uit wat je moet doen in een noodsituatie als deze.

Keep Calm en schakel het toestel uit

Heeft je iPhone waterschade? Allereerst is het belangrijk om DIEP adem te halen. Raak niet in paniek. Dit overkomt de beste van ons en het is niet het einde van de wereld (ook al voelt dat misschien wel zo). Dan is het belangrijk dat je snel en slim handelt. Schakel een iPhone die nat geworden is meteen uit. Dit is ontzettend belangrijk. Zo voorkom je namelijk verdere schade en kortsluiting. Leg je iPhone absoluut niet aan de oplader. Als de schade erg is, creëer je daarmee kortsluiting en dat wil je niet. Ga er van uit dat je je iPhone de komende paar dagen even niet meer kunt gebruiken. Ben je een actieve social media gebruiker, dan is nu het moment om je volgers op Instagram en Facebook via je laptop te laten weten dat je tijdelijk inactief bent. Anders gaan ze zich straks nog afvragen waar je bent en of alles goed met je gaat.

Laat je iPhone 2 dagen uitzieken

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van huis-en-keuken oplossingen wanneer een telefoon waterschade heeft geleden. Zoals het toestel in een bak rijst leggen, zodat het vocht uit het toestel wordt onttrokken door de rijst. Het is echter nooit bewezen dat dit daadwerkelijk iets doet. Maar aangezien je nog in de verkennende fase bent, en niet weet of je telefoon zo erg is beschadigd dat je hem naar een specialist moet brengen, kan het geen kwaad om hem tot twee dagen in een bak te leggen. Baat het niet, schaadt het niet, toch?

Flinke schade? Tijd voor een iPhone reparatie service

Na twee dagen is het raadzaam om te checken of je het toestel weer aan kunt zetten. Als na deze dagen het toestel nog steeds niet naar behoren functioneert, dan is het waarschijnlijk dat je iPhone flink beschadigt is. Gelukkig zijn er een hoop plekken waar je terecht kunt voor een iPhone reparatie. Wees niet getreurd, de specialisten weten precies wat ze moeten doen om jouw geliefde iPhone weer zo snel mogelijk aan de praat te krijgen. Binnen no time ben jij weer online en connected!