Efficiënt koken

Koken is voor veel mensen een dagelijkse bezigheid en wellicht voor jou ook. Natuurlijk is het fijn om in een schone en opgeruimde keuken te koken. De ene persoon vindt koken leuk en de andere persoon wil koken het liefst zo snel mogelijk gedaan hebben. Of je nou koken leuk vindt of niet: ik heb tips om efficiënter te koken. Want zeg nou zelf alle tijd die je besteed aan het opruimen en schoonmaken zou je liever in iets anders steken.

Blijf georganiseerd

Als ik bezig ben om een grote maaltijd te kopen kan het al snel zo zijn dat ik overal en nergens spullen hebt liggen. Aan de ene kant van het aanrecht liggen schillen van groenten en aan de andere kant ligt mijn kookboek en dan heb ik daar nog het een en ander liggen. Door de grote chaos kan ik wel eens de weg kwijtraken en vergeten wat ik allemaal nog moet doen. Voordat je begint met koken is het slim om eerst van tevoren je keuken op te ruimen en alle onnodige spullen daar weg te halen. Er zijn er handige tools om georganiseerd te blijven en je keuken schoon te houden.

Handige tools

Wat echt niet kan ontbreken in mijn keuken zijn een aantal zaken. Ten eerste vind ik het super fijn om alles te bewaren in bakjes en potten. Ik heb potten met pasta, rijst, suiker en dergelijke. Ook heb ik een klein en mooi designed afvalbakje. Dat is echt ideaal voor bij het koken, want ik kan daar ondertussen mijn afval ingooien. Zo blijft mijn keuken schoon en opgeruimd. Verder heb ik natuurlijk ook nog de standaard onmisbare dingen, zoals een messenhouder, een besteklade die georganiseerd is in vakjes en fruitmand en dergelijke.   

Plan goed van tevoren wat je gaat koken

Wat ik ook doe is vooruit plannen wat ik elke dag in de week ga koken. Dan hoef ik niet bezig te zijn op de dag zelf met wat ik ga koken. Dat scheelt een hoop tijd en extra supermarkt bezoekjes. Ik denk daarbij natuurlijk aan de producten die bijna over datum zijn en zal die eerst opmaken. Maar omdat ik op mezelf woon is het soms lastig om alles op te maken in één keer. Daarom heb ik handige bewaardozen voor in de koelkast. Ik heb bijvoorbeeld een vleeswaren doos waarin ik mijn overgebleven vlees bewaar dat ik niet gebruik, zodat het langer vers blijft. Ideaal.

Zijn er nog dingen in de keuken die volgens jou echt onmisbaar zijn? Dan hoor ik dat graag!

Recente Artikelen

Maak je cadeau extra speciaal!

Presentjes, we kopen ze als iemand jarig is, als er een nieuwe woning gevierd wordt, wanneer er een kleintje geboren is of wanneer we...

Een lening afsluiten, maar waarvoor?

Een lening afsluiten, je kan het eigenlijk voor alles doen. Maar laten we eerlijk zijn, het is niet voor alles nodig. Maar soms kan...

Kennis van vrachtwagenchauffeurs up to date met blended leren

Blijven leren is een belangrijk credo in de huidige maatschappij en is voor iedere beroepsgroep van belang. Zo ook voor vrachtwagenchauffeurs die nageschoold moeten...

Nitril en latex handschoenen 

Handschoenen van nitril zijn zeer geschikt als je allergisch bent voor latex handschoenen. Het voordeel van nitril is dat het ook nog eens zeer...

Wat is ITIL?

Veel bedrijven die bezig zijn met het managen van hun IT sector komen de termen ITIL en ISMD tegen. Het kan verwarrend zijn om...

Gerelateerde Artikelen