Alles wat je moet weten over kunststof kozijnen

0
678

Er zijn veel redenen te bedenken waarom je kunststof kozijnen moet hebben. Eén van de belangrijkste redenen is waarschijnlijk wel dat je flink kunt besparen op je energiekosten. Jaarlijks kunnen die bedragen oplopen tot wel honderden euro’s. Natuurlijk is dat dan weer beter voor het milieu omdat er minder co2-uitstoot plaatsvindt. Maar voordat je kunststof kozijnen gaat nemen is het wel verstandig om te weten wat het precies is en wat je er mee kan. In deze blogpost wordt er meer informatie gegeven over kunststof kozijnen.

Wat zijn kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen worden gemaakt van polyvinylchloride. Dat is een goedkoop materiaal dat vaak wordt toegepast als de vervanger van hout. Kunststof kozijnen zijn relatief goedkoop en functioneren goed onder elke weeromstandigheid.

Wanneer vervangen

Als je een kunststof kozijn koopt is het handig om te weten wanneer je het beste je kozijnen weer kan vervangen. Eigenlijk maakt het niet veel uit wanneer je ze vervangt, maar het is slimmer om je kozijnen niet midden in de winter te vervangen. Dat heeft te maken met het feit dat midden in de winter de weeromstandigheden niet erg praktisch zijn. Je hebt namelijk een gevel die even zonder ramen moet staan. Als het regent of vooral sneeuwt kan dit erg lastig zijn bij het plaatsen van nieuwe kozijnen. Ook wordt het in de woning meteen een heel stuk kouder en dat is natuurlijk niet ideaal. In de winter.

Waar moet je op letten bij het kopen van kunststof kozijnen?

Je moet onder andere letten op de isolatiewaarde en de veiligheid van het kozijn. De isolatiewaarde bepaalt in grote mate hoe goed de kunststof kozijnen zijn. De isolatiewaarde houdt onder andere verband met het aantal kamers in een kozijnprofiel en wordt uitgedrukt in de U-waarde. Hoe lager de isolatiewaarde is, hoe beter het kozijn is geïsoleerd. Vraag dus altijd na wat de isolatiewaarde is en ga op onderzoek uit of het goed of slecht is. De veiligheid is natuurlijk ook erg belangrijk. Een kunststof kozijn is pas echt goed als deze ook veilig is. Je moet zorgen voor een sterke frame en het is van belang dat het hang- en sluitwerk ook van goede kwaliteit is zodat er minder kans is op inbraak.

Prijs

De prijzen van kunststof kozijnen kunnen erg verschillen. Het is mogelijk om op verschillende sites een kunststof kozijnen offerte aan te vragen. Het is verstandig om goed te vergelijken en te kijken wat bij je past.