Drie basisregels voor een industrieel interieur

Een industrieel interieur kenmerkt zich door een stoere look. Weinig poespas, veel zwart-wit. Deze minimale interieurtrend heeft al enkele jaren veel succes.

Voel jij je aangetrokken tot deze interieurtrend en ben je van plan je woonkamer opnieuw in te richten? Of lukt het je maar niet deze ook overtuigend in huis over te brengen? Bij een industriële look staat of valt alles met een stabiele basis. In dit blog leg ik je uit welke kleuren en materialen niet mogen ontbreken in een industrieel interieur.

De basis

Mijn eerste tip is om toch voor één basiskleur in je huis te kiezen. Daardoor wordt het niet te druk. Bijvoorbeeld grijs. De kleur grijs verschijnt in allerlei tonen en tinten. Je hebt grijs met een blauwe gloed of juist met een gele tint. Ook kun je grijs heel donker of heel licht kiezen. Aan de hand van het type grijs krijgt je interieur dus een koele of warme uitstraling. Dat bepaalt de sfeer in je huis. Ga je voor heel licht grijs, dan wordt het een luchtige ruimte. Op zoek naar een intieme of stemmige sfeer? Kies dan juist voor het donkere grijs. Let wel: hoewel je kunt mixen met licht en donker, moet je oppassen met het mixen van warme en koele tonen. Kies ofwel voor het warme, ofwel voor het koele palet.

Materiaalkeuze

Dan volgen de materialen. Denk aan oud staal, onbehandeld hout, stoer leer. Een staal bureau en een stoere lockerkast kunnen eyecatchers worden in je ruimte. In je zithoek kun je misschien juist kiezen voor een oude leren lounge bank. Eigenlijk gaat het om stoere materialen. Onbehandeld hout is een aangename afwisseling omdat het een zachter materiaal is. Kies bijvoorbeeld voor een salontafel voor de woonkamer met een groot eiken blad en stalen poten.

De accenten

Door voor deze kleuren en materialen te kiezen, staat de basis van je interieur: grof en stoer. Dan komt het aan op de accenten en accessoires in je huis. Daarmee kun je veel meer spelen met fellere kleuren. Geen signaalkleuren, maar petrol blauw of  een legergroene vaas of kussens. Als je durft kun je zelfs oliejas geel terug laten komen in je huis. Ook grote klimplanten en andere groene accenten doen het goed in een industrieel interieur.

Dit zijn de drie basisingrediënten voor een industriële look in huis. Tenslotte heb ik nog de laatste tip, die luidt: less is more. Een industrieel interieur heeft licht, lucht en ruimte nodig. Haal dus niet te veel spullen in huis. Want juist die ademruimte is bij een industriële look essentieel.

 

Recente Artikelen

Gerelateerde Artikelen