Om ook mentaal gezond te blijven

0
479

Momenteel doen we er allemaal alles aan om fysiek gezond te blijven. We proberen op alle mogelijke manieren te voorkomen dat we het coronavirus oplopen. Dit doen we om onszelf, maar vooral ook onze omgeving gezond te houden. Hiervoor geven we momenteel allemaal een deel van onze vrijheid op. Tot op zekere hoogte gaat dit goed, waardoor iedereen steeds meer vrijheid terug kan krijgen. Echter, is het ook belangrijk om niet alleen maar te letten op onze fysieke gezondheid. Ons mentale gestel is ook uiterst belangrijk. Doordat we allemaal zoveel veranderingen meemaken in ons dagelijkse leven en het doen en laten wat voorheen zo normaal was, krijgen steeds meer mensen het op mentaal vlak wat zwaarder. Op zich is dit heel logisch, het zijn voor niemand namelijk makkelijke tijden. Het belangrijkste is dat we allemaal gezond uit deze tijden komen; fysiek, maar ook zeker mentaal. 

 

Online therapie

Wanneer we het mentaal even zwaar hebben, is het nu wat lastiger om naar een therapeut te gaan waarmee je kan praten. Om de drempel voor mensen wat lager te leggen om zo toch te blijven praten met professionele hulp, wordt therapie tegenwoordig ook online aangeboden. Hierbij maakt het niet uit wat er aan de hand is. Je hoeft niet per se depressief te zijn om hier gebruik van te maken. Bij angsten of een burn-out kan online therapie ook uiterst goed helpen. Online therapie heeft ontzettend veel voordelen ten opzichte van de gewone vorm. Zo is de drempel om daadwerkelijk hulp te zoeken een stuk lager, doordat je de sessie gewoon vanuit jouw eigen vertrouwde huis kan doen. Ook zullen de kosten relatief laag zijn doordat de sessie online plaatsvindt. Door het gebruik van tekstberichten, kunnen oefeningen en hulpmiddelen makkelijker op een later tijdstip ingezet worden. Hierdoor zal de sessie dus ook op andere moeilijkere momenten kunnen helpen. 

 

Diverse soorten

Er zijn diverse mentale zaken waarbij je hulp kan gebruiken. Een online therapie kan hier daadwerkelijk mee helpen. Bij depressiviteit kan online therapie helpen, maar ook bij diverse angsten kan deze therapie uitermate waardevol zijn. Steeds meer mensen hebben bijvoorbeeld last van piekerstoornis. Door de veranderende wereld kan men steeds meer gaan piekeren over dagelijkse zaken en angsten veroorzaken. Het piekeren kan dan een negatieve impact op het dagelijkse leven krijgen. Op dat moment is het aan te raden om erover in gesprek te gaan met iemand die op een professionele wijze kan helpen. Op deze manier zal je er mentaal sterker uitkomen dan ooit tevoren.