Elektrisch rijden en laadoplossingen

0
580

Het middel van vervoer in deze tijd en in de toekomst is elektrisch rijden. Je kunt je bijna niet meer voorstellen dat je over 25 jaar nog bij een benzinepomp staat om je voertuig vol te gooien met diesel of benzine. In de afgelopen jaren zie je duidelijke de opkomst van het elektrisch rijden. Zowel met de auto, maar ook met de fiets en zelf de eerste bussen rijden al volledig elektrisch. Dat betekent niet alleen veel schoner en stiller rijden, maar het betekend ook dat je brandstof elektriciteit is geworden. En daarvoor heb je een punt nodig om je voertuig op te kunnen laden. Via slimme laadoplossingen wordt dit enorm eenvoudig!

Laadzuil

Voor het opladen van je voertuig heb je een aantal zaken nodig waaronder natuurlijk een laadzuil. Deze kun je krijgen voor gebruik thuis, maar je kunt het ook zakelijk aanbieden namens je bedrijf. Er zijn verschillende slimme oplossingen met deze laadzuilen. Zo kun je kiezen voor een type waarin je een “gewoon” een kabel aansluit en het voertuig gaat laden, maar er zijn ook types waarmee je door middel van en pasje het startsein geeft voor het opladen. Ideaal om niet zomaar iedereen gebruik te laten maken van je laadzuil. Dit noem je ook wel een RFID passysteem. Je kunt daar ook een online account aan koppelen. Verder kun je nog kiezen of je een model wil die je aan de muur kan bevestigen, een model dat los staat of een inbouwmodel. Zo kun je alle kanten op!

Snellaadsystemen

Je kent het wel, altijd druk, haast en veel te veel te doen op een dag en in een week. Dan wil je er op kunnen vertrouwen dat je ten alle tijden weg kan met je auto en niet nog moet wachten totdat deze is opgeladen. De oplossing hiervoor is een snellaadstation. Ook deze zijn er in alle uitvoeringen. Voor bevestiging op de wand tot vrijstaande modellen. De stations zijn voorzien van een laadkabel die in samenwerking met je snellaadsystemen ervoor zorgt dat je binnen no-time weer de weg op kan op weg naar de volgende belangrijke afspraak of misschien wel weer lekker onderweg kan naar je vakantiebestemming.

Fiets laadpaal

Ook voor je fiets is een slimme laadoplossing mogelijk. De fietslaadpaal kan bij je thuis neer worden gezet, maar ook bij restaurant, gemeenten en bedrijven. De aansluiting die erop zit is veilig voor kinderen en er kan een tijdsslot in worden gebouwd. De laadpaal is 1 meter hoog en maar 10 bij 10 centimeter breed. Zo valt hij bijna niet op, maar heb je er toch ontzettend veel plezier van! Zo is je fiets altijd weer opgeladen voor een mooie fietsroute in het weekend.