Waar moet je op letten bij het afsluiten van een telefoonabonnement

0
386

Tegenwoordig zie je iedereen non-stop op hun telefoon. Mensen sturen berichtjes, bellen de hele dag door en maken gebruik van andere social media kanalen. Hoewel het de normaalste zaak van de wereld lijkt dat iedereen rondloopt met de nieuwste smartphone, is dit natuurlijk eigenlijk best bizar. De kosten van een telefoon, en het gebruik hiervan, kunnen namelijk ontzettend hoog oplopen. Niet alleen je toestel kost je natuurlijk een paar honderd euro. Naast deze kosten moet je natuurlijk ook betalen voor je belminuten, het aantal sms'jes en de hoeveelheid GB die je per maand denkt te gebruiken. Hiervoor kun je een telefoonabonnement afsluiten. Er zijn ontzettend veel telefoonabonnementen bij heel erg veel verschillende providers. Om deze reden kan het kiezen voor het juiste telefoonabonnement voor jou soms best een uitdaging zijn. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten bij het kiezen voor een telefoonabonnement.

Sim only of met telefoon?

Een eerste afweging die je moet maken is of je een abonnement wilt met of telefoon. Dit is natuurlijk het goedkoopste telefoon abonnement zonder telefoon, omdat de kosten voor de telefoon dan niet inbegrepen zitten bij je maandelijkse kosten voor je telefoonabonnement. Dit kan aantrekkelijk zijn als bijvoorbeeld je abonnement afloopt, maar je telefoon nog in goede staat is. Ook is het verstandig om een sim only abonnement te nemen, wanneer het geen probleem is om je telefoon in één keer af te betalen. In totaal ben je dan namelijk een klein stukje voordeliger uit. Een simonly abonnement heb je namelijk al vanaf zo’n 10 euro per maand.

Schat van tevoren je gebruik in

Ten tweede is het erg belangrijk om van tevoren te bedenken hoeveel je denkt te gaat verbruiken per maand. Als het aan het einde van de maand steeds blijkt dat je meer GB, belminuten of sms’jes nodig hebt dan in je abonnement zitten, moet je dit bij kopen. Als  je dit vaak doet, lopen de kosten snel hoog op.

Welke telefoon wil je

Als je er dan toch voor kiest om een telefoon abonnement te nemen met telefoon, moet je natuurlijk wel weten welke telefoon je dan precies wilt. Niet alleen moet je verschillende merken en modellen met elkaar vergelijken, de opslag van de telefoon is ook erg belangrijk. Niks is vervelender dan te weinig opslag op je telefoon hebben. Het is verstandig om eerst een lijstje te maken met al je eisen en vervolgens te kijken welke telefoon hier aan voldoet.