Betere luchtafzuiging voor uw project of bedrijf

0
564

Zeker nu tijdens deze pandemie en ook door de klimaatverandering zijn we ons de afgelopen jaren meer bewust geworden hoe belangrijk schone lucht is voor onze gezondheid. In China en andere Aziatische landen is het al jaren normaal geworden om met een mondkapje op door de stad te lopen vanwege de luchtvervuiling. Maar alhoewel het op dit moment meer voorkomt in Nederland om met een mondkapje op te lopen door de pandemie, hopen we natuurlijk allemaal dat we snel weer terug naar normaal kunnen. Maar voor een schone lucht is het niet alleen belangrijk dat we uitstootgassen en luchtvervuiling in de open lucht tegengaan. Luchtvervuiling in dichte ruimtes zoals huizen en bedrijfspanden waar we veel tijd besteden kunnen ook een zeer negatief effect op onze gezondheid. Zeker fabrieken hebben baat bij het schoonhouden van de lucht in de gebouwen. Maar in particuliere woningen kan het ook nodig zijn om de luchtvochtigheid te controleren en tijdens een verbouwing bijvoorbeeld kost het werk om de lucht schoon te houden. In dit artikel bespreken we betere luchtafzuiging voor uw project of bedrijf.

Luchtvochtigheid in fabriek

Ook Nederland kent veel fabrieken waar er problemen ontstaan in de zomer wanneer het warm en vochtig weer wordt. Denk aan zomerdagen waar er een hoge luchtvochtigheid is die uiteindelijk overgaat in een stortbui en onweerstorm. Als deze luchtvochtigheid uiteindelijk de fabriek binnen komt kan dit schadelijke gevolgen hebben zowel voor het productieproces als het product zelf. Veel fabrieken produceren producten waarvan de halffabricaten vochtgevoelig zijn. In dit geval kan het voordelig zijn om een luchtdroger aan te schaffen. Je kunt ook een luchtafzuiging huren. Dan gebruik je de machine alleen op de dagen in de zomer dat de luchtvochtigheid een groot probleem is.

Bouwprojecten

Ook bij bouwprojecten kan luchtreiniging belangrijk zijn. In dit geval gaat het niet zozeer om een hoog luchtvochtigheidsgehalte waar iets aan gedaan moet worden, maar om stof in de lucht. Veel werkzaamheden die in de bouw gedaan worden zoals slijpen, schuren en boren zorgen voor veel stofdeeltjes in de lucht. Deze stofdeeltjes zijn slecht voor de gezondheid en daarom is het belangrijk ze zo snel mogelijk uit de lucht te filteren. Je kunt hierbij kiezen voor industriële afzuiging. Je kunt bijvoorbeeld bij de Droogspecialist een machine huren hiervoor. Deze machines zijn zowel inzetbaar bij grote industriële bouwprojecten maar ook bij particuliere projecten zoals een verbouwing van een huis.