Internationale ZZP’er

0
904

De hoeveelheid mensen in Nederland die als ZZP’er werken neemt toe. Er zijn steeds meer mogelijkheden om voor jezelf te werken als eenmansbedrijfje en eigen baas zijn en iets doen waar je passie voor hebt, is iets dat veel mensen aanspreekt. Tegelijkertijd komen er natuurlijk ook extra verantwoordelijkheden kijken bij het hebben van een eigen bedrijfje. Denk bijvoorbeeld aan het voeren van de administratie en het betalen van belastingen. Tegelijkertijd zul je ook echt alles zelf moeten doen. Stel je werkt als fotograaf dan zul je niet alleen bezig zijn met je fotografie maar ook met marketing, sales, gesprekken met potentiële klanten, facturen opstellen enzovoorts. Wanneer we aan ZZP’ers denken, denken we vaak aan kleine eenmansbedrijfjes die werk verrichten op lokaal gebied. Maar tegenwoordig zijn er ook steeds meer ZZP’ers die internationaal werken. In dit artikel ontdekken we de internationale ZZP’er.

Alles over het internet

Een beroemde econoom zijn ooit dat het internet slechts een rage zou zijn die snel weer zou verdwijnen. Natuurlijk was niks minder waar. Het internet is tegenwoordig een essentieel onderdeel van zo’n beetje elk aspect van ons leven geworden. Zowel in onze privélevens als in het professionele leven gebruikt iedereen heet. Veel bedrijven gebruiken computers om hun dienstverlening of productlevering te ondersteunen. Maar er zijn ook bedrijven en ZZP’ers die louter en alleen hun geld verdienen via het internet. Denk bijvoorbeeld aan YouTubers. Veel Nederlandse YouTubers hebben een internationaal publiek en krijgen sponsors en advertentie-inkomsten. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld ook E-Commerce entrepreneurs die een webwinkel hebben en producten verkopen aan mensen over de hele wereld. Wanneer je een dergelijk internationaal bedrijf hebt als ZZP’er komen er wel meer ingewikkelde zaken kijken omtrent contracten en belastingen.

Internationale contracten

Ook als ZZP’er is het belangrijk om je officiële documenten en boekhouding op orde te hebben. Ook is het belangrijk om te zorgen dat officiële documenten zijn vertaald in verschillende talen als je internationale klanten hebt. Denk bijvoorbeeld aan voorwaarden die je op je website hebt staan. Om te zorgen dat dergelijke vertalingen goed en rechtsgeldig worden gedaan kun je een technisch vertaalbureau inschakelen. Zo’n vertaalbureau is gespecialiseerd in het vertalen van officiële documenten. Ze vertalen bijvoorbeeld instructies, handleidingen, contracten, rapporten enzovoorts. Dankzij het internet is het steeds makkelijker om internationaal te werken als ZZP’er maar er komen desondanks nog wel extra uitdagingen bij kijken die zullen moeten worden aangegaan.