Welk lampje brandt er bij jou?

0
761

Lampen zijn er in alle soorten en maten. Hoewel ze allemaal licht geven kiezen we om de één of andere reden voor verschillende lampen. Persoonlijke smaak en voorkeur is waarschijnlijk de belangrijkste factor bij het uitkiezen van een lamp. De lamp die jij thuis hebt hangt waarschijnlijk niet in het huis van je vrienden of familie. Iedereen heeft lampen in huis en toch slagen we er vaak in om uniek te zijn en niet dezelfde lampen als bekenden in huis te halen.  We benoemen in deze blog een aantal verschillende lampen. Wat is jouw favoriete lampensoort?

De plafonnière

De lampen zijn niet erg bijzonder, maar doen wel hun werk. Een plafonnière is vaak heel simpel en bestaat uit een groot vlak waar het licht doorheen schijnt en een deel waar de randen te zien zijn. De meeste lampen in deze categorie zijn simpel en worden gebruikt in ruimtes die niet veel tierlantijntjes nodig hebben. Als je van lampen houdt die erg simpel zijn en niet veel ruimte innemen of aandacht trekken, is de plafonnière de perfecte lamp voor jou. Veel mensen kiezen er voor om dit type lampen in de minder belangrijke ruimten in huis te bevestigen.

Ingebouwde spots

Vooral in de tijd van nu zie je dat veel mensen een aantal ingebouwde spotjes in het plafond hebben zitten. Deze worden netjes gemonteerd en geven een ruimte simpel licht. Door de verschillende bronnetjes is het licht gelijkmatig verdeeld en geeft het een mooi afgewerkt effect. Een voordeel van dit soort spotjes is dat ledspots dimbaar kunnen zijn waardoor je de spots kunt aanpassen aan een moment. Als het erg donker wordt kun je de spots fel instellen en wanneer je graag zacht licht wil hebben dim je ze. De spots zien er modern uit en stralen ook luxe uit. Led spots dimbaar zijn daarbij een mooie extra toevoeging die je kunt aanschaffen.

Hanglampen

Veel mensen kennen de typische hanglampen wel. Zo typisch zijn ze eigenlijk niet, want hanglampen zijn er in vele soorten en maten. Je kunt een erg strakke hanglamp hebben met een effen kleur of een moderne hanglamp in een chroomuitstraling en je hebt al een wereld van verschil. Naast een solo hanglamp zijn er ook uitvoeringen met drie of meer hangende onderdelen aan één. Veel mensen kiezen er voor om hanglampen in de slaapkamer en in de woonkamer te plaatsen. Het zijn echte eyecatchers en voegen echt iets toe aan het interieur. Welke lamp  past het best bij jou?