Secret Valentine

0
633

Nog twee weken, en dan is het weer zo ver. Langzamerhand stromen de chocolade hartjes de winkels al binnen. Nog even en de schappen puilen weer uit met teddyberen, roze kaartjes, roosjes, lekkere luchtjes, verwenpakketjes, en wat al niet meer. Ik heb het natuurlijk over Valentijn.

Haat-liefde

Je hebt twee typen mensen op deze wereld: de een vind Valentijn fantastisch, stelt maanden van te voren een plan op hoe zijn of haar geliefde eens in het zonnetje te zetten. De andere vindt het commerciële ongein en zal deze opinie ook niet ongehoord laten.

Single op Valentijnsdag

Zelf is dit voor mij wel een bijzondere Valentijn. Ik ben dit jaar voor het eerst sinds negen jaar single op Valentijnsdag. En laat ik nou net een type van het eerste soort zijn: degene die wel houdt van al dat zoete gedoe op Valentijnsdag. Maar wat nu te doen als je single bent op Valentijn?

Secret Valentine

Ik heb daarom een initiatief bedacht. Want ongetwijfeld zijn er meer mensen zoals ik, die een kleine verrassing op Valentijn toch wel leuk vinden. Het hoeft niet groots te zijn. Juist het kleine gebaar heeft charme. Het onverwachte. Net even dat beetje extra liefde, dat ene complimentje.

Ik vroeg me af: moet je dat per se van een geliefde hebben? Kan het ook van vrienden? Of misschien zelfs van onbekenden?

Die laatste gedachte zette me aan het denken. Misschien moeten we gewoon met zijn allen wat liever naar elkaar toe zijn, en creëert dat hetzelfde effect. Een mooie gedachte, maar niet het Valentijnsgevoel. Met Valentijn wil JIJ immers speciaal gevonden worden. En als ineens iedereen lief is verdwijnt het speciale effect.

Toen kwam ik met het volgende idee. Gebaseerd op de Secret Santa trend die rondom kerst ontstaat in de online wereld. Er is een website waar je je registreert om deel te nemen aan het project en je je adres achterlaat. Vervolgens wordt jouw adres aan een andere deelnemer gegeven, en krijg jij zelf een adres van iemand. Het idee is dat je een pakketje samenstelt met ‘iets wat de ander opvrolijkt’, en vervolgens moet je het pakket verzenden. Het hoeft niet duur te zijn, maar gewoon met aandacht bij elkaar gesprokkeld. Je ontvangt dus met de kerst een volledig willekeurige surprise van iemand die je niet kent, uit een vreemd land. Maar toch speciaal voor jou gemaakt.

Misschien werkt dit concept ook wel heel goed voor Valentijn! Laten we alle eenzame zielen verzamelen en elkaar toch speciaal laten voelen op deze droevige dag om single te zijn.