Schoonmaak sterk vervuilde panden 

0
724

Als een pand sterk vervuild is, kan het zijn dat dit ontruimd moet worden om vervolgens te worden schoongemaakt. Het is beter voor je eigen veiligheid als je dit laat aanpakken door een bedrijf. Omdat het bedrijf al jarenlang ervaring heeft met dit soort klussen, gebeurt dit altijd op een veilige, discrete, verantwoorde manier.

 

Sterk vervuilde panden

De schoonmaak sterk vervuilde woning is nogal een karwei. Het is dan ook niet zomaar iets waar iedereen aan kan beginnen omdat er soms veiligheidsmaatregelen moeten worden getroffen. Daarom is het sowieso een goed idee om een bedrijf in te huren. Het bedrijf zal het pand eerste leeghalen en de spullen op een duurzame manier wegwerken. Of dit nu de spullen een tweede leven geven is of de spullen weggooien. Als dit uiteindelijk klaar is, zullen alle vieze tapijten en bekledingen ook uit de woning moeten want een nieuwe inwoner kan er niet in als deze er nog in zitten. Daarna zal alles schoongemaakt moeten worden. Het huis wordt uiteindelijk bezemschoon opgeleverd.

 

De ontruiming van een bedrijf

Ontruiming bedrijfspand is tegelijkertijd iets heel gelijks en iets compleet anders. Bedrijven zijn vaak minder vies, maar hebben wel spullen en stoffen die onveilig kunnen zijn als ze stilgestaan hebben of verwaarloost zijn. Daarom kun je ook dit beter overlaten aan een ontruimingsbedrijf. Het ontruimingsbedrijf zal de juiste gereedschappen en technieken hebben om dit op een veilige en duurzame manier te ontruimen. 

 

Hoe gaan ze te werk?

Het begint allemaal met de spullen in het pand weghalen en zorgen dat dit op een veilige en duurzame manier gebeurt. Als dit gedaan is, gaan we kijken naar de staat van het pand. Dan zal het schoongemaakt worden op de juiste manier zodat er niks overblijft van het vorige bedrijf. En als dit gebeurd is, wordt het bezemschoon opgeleverd zodat de nieuwe eigenaar of het nieuwe bedrijf er zo in kan. Bij het ontruimen van een huis, is er een ontruimingsleider aanwezig die ervoor zorgt dat alles goed verloopt en als vertrouwenspersoon dient bij de eventuele nabestaanden of oud-eigenaren van het bedrijf. 

 

Wat kost een ontruiming?

De prijs van een ontruiming kan niet meteen gegeven worden omdat het verschilt hoeveel werk dit is. Als een pand in een slechtere staat is achtergelaten, zal het meer werk zijn dan wanneer dit niet het geval is. Daarom zijn bedrijven vaak duurder dan woningen omdat deze simpelweg veel groter zijn. Woningen zijn hierdoor vaak minder werk dan een bedrijf.