Tuin verbouwen

0
630

Onze tuin is toe aan een make-over en dit keer pakken we het grondig aan. Onze hele tuin wordt leeggehaald en we krijgen een compleet nieuwe tuin. Super leuk natuurlijk maar ook super veel werk. Niet alleen fysiek maar ook psychisch. We hebben van te voren veel uit moeten zoeken, weg moeten gooien en op moeten bergen. Maar de dag is dan eindelijk in zicht!

Opruimen

Omdat we nu eindelijk weten wanneer de tuin onder handen wordt genomen moeten we de hele tuin opruimen. Eerder hebben we al veel uitgezocht, weggegooid en opgeborgen. Dit keer wordt het fysiek erg zwaar. De plantenbakken die we destijds zelf hebben gemaakt moeten nu uit elkaar gehaald worden, het gras moet verwijderd worden en de terrastegels moeten weggehaald worden.

We hebben de afgelopen tijd veel last gehad van een mol in de tuin en hebben hiervoor diverse malen mollenklemmen geplaatst maar tevergeefs. Die mol blijft terug komen! Overal in het gras zie je dus molshoopjes en hier zijn we niet blij mee. Voor het nieuwe tuinontwerp hebben we dus gekozen voor kunstgras.

Opgeruimd staat netjes

De tuin is helemaal leeg gehaald en alleen de planten staan er nog. Opgeruimd staat netjes. Wat een ruimte eigenlijk. Gelukkig wordt deze kale grijze plek snel tot een mooie tropische tuin omgetoverd. Rondom de tuin krijgen we plantenbakken gevuld met de mooiste planten. Zo hebben we het hele jaar door groen en kleur in de tuin. In het midden komt een strook kunstgras. Het kunstgras van tegenwoordig ziet er zo ontzettend mooi en echt uit dat onze keuze hiervoor snel gemaakt was. Er wordt een mooi terras aangelegd met veranda en open haard. We kijken er enorm naar uit om straks in onze nieuwe tuin te zitten. De mannen zijn al vroeg aan het werk om allereerst het terras te leggen. Daarna wordt de veranda gebouwd en wordt er begonnen aan de plantenbakken. De plantenbakken laten we tot kniehoogte maken van betonstenen in antraciet kleur. We hebben speciaal een plantenkenner ingeschakeld voor het beplanten van onze tuin. Daarna wordt het kunstgras en de rest van de bestrating in de tuin gelegd. We hebben de kleuren antraciet en licht grijs in combinatie met natuurhout gekozen. Omdat het een buitenruimte is willen we het graag strak en modern maar ook natuurlijk houden. Veel natuurlijke producten zie je dus straks terug in onze tuin. En met de vele planten waan je je straks in een tropische kleurrijke tuin.