Mijn aanrijding

0
548

Ik houd ervan om in een grote stad te werken. Het is goed bereikbaar, er is altijd wat te doen en persoonlijk kan ik wel van de drukte genieten. Een nadeel van in Den Haag werken, is het vele autoverkeer. Niet iedereen kijkt evenveel om zich heen en je weet wat ze zeggen: ‘een ongeluk zit in een klein hoekje’. En zo was het bij mij ook. Bijna twee maanden geleden werd mijn auto, en ik, aangereden door iemand die het rode stoplicht niet had gezien. Er zat een flinke deuk in mijn auto en mijn nek maakte ook een gekke krak. Het bleek dat ik whiplash was opgelopen. Hierdoor kon ik een tijdje niet werken. Door al deze ellende had ik wel wat financiële schulden opgelopen. Ik wist gelukkig precies wie ik nodig had: een letselschade advocaat.

Wat is een letselschade advocaat?

Een letselschade advocaat is iemand die kan helpen met het verhalen van letselschade. Als iemand gewond geraakt is bij een ongeval, heet dit letsel. Letselschade is en vergoeding van alle schade die iemand kan ondervinden als zij betrokken raken bij een ongeluk. Na een letsel kan er een vergoeding gegund worden. De vergoeding kan materieel en immaterieel zijn. Materiële schade is direct in geld uit te drukken. Voorbeelden hiervan zijn reiskosten, medische kosten en verlies aan verdienvermogen etc. Immateriële schade is schade veroorzaakt door pijn en verdriet. Dit is bijvoorbeeld het wegvallen van sociale contacten en de pijn en ongemak door een ongeval. Immateriële schade is erg persoonlijk en kan niet op een vast bedrag worden vastgesteld.

Wat hebben zij voor mij gedaan?

Door de aanrijding, had ik een letselschade advocaat Den Haag nodig. Ik ging op zoek en vond er één die mij super veel geholpen heeft. Ik stond tijdens het ongeluk stil voor een stoplicht te wachten. De auto reed op mij in, waardoor het niet mijn schuld was. Ik had hierdoor een flinke deuk in mijn auto en lichamelijk letsel, waardoor ik een paar weken niet (goed) kon werken. De schadevergoeding was hoog genoeg dat ik geen verlies draaide op al mijn kosten. Ik vind het niet fijn om getallen te noemen, maar om een indicatie te geven zal ik wel zeggen dat het boven de paar duizend euro was.

Ik claimde beide materiële en immateriële schade. Mijn auto moest gerepareerd worden en ik kon niet werken, wat de materiële schade is. Verder had ik veel pijn door de whiplash en heb dus ook een schadevergoeding op immateriële schade gekregen.

Als je in een aanrijding of ongeval komt, zou ik dus zeker een letselschade advocaat aanbevelen. Kosten worden vrijwel altijd minstens voor de helft vergoed, als het niet meer is. Zelf wist ik niet veel van letselschade en letselschade advocaten, maar er zit meer aan dan alleen een verkeersongeval. Ook bij bedrijfsongelukken of ongelukken in openbaar vervoer kan een letselschade advocaat helpen.