Maak je cadeau extra speciaal!

0
484

Presentjes, we kopen ze als iemand jarig is, als er een nieuwe woning gevierd wordt, wanneer er een kleintje geboren is of wanneer we iemand willen laten weten dat ze geliefd zijn en aan ze denken. De cadeaus variëren van groot naar klein, van concreet naar symbolisch. Soms moet je uren door de stad struinen om iets leuks te vinden en vaak eindig je na die ellelange zoektocht alsnog met een geurtje of een cadeaukaart met de boodschap dat iemand daar zelf wat leuks van kan halen. Het liefst zien we het anders en hadden we een heel passend cadeau gegeven maar de cadeauwinkels hadden op het eerste oog niets liggen en de klok tikte. Dus hoe kom je bij aan een cadeau dat past bij de gelegenheid maar ook persoonlijk is?

Verpakking

In bijna elke grote winkelketen kun je cadeaupapier kopen maar om het cadeau een persoonlijke tint te geven kun je het ook op een andere manier aanpakken. Men zegt: less is more, dat geldt in dit geval ook. Bruin pakpapier kun je op een hele toffe manier aankleden zodat het cadeau een persoonlijke uitstraling krijgt. Door er bijvoorbeeld een touwtje omheen te winden, of er een mooi kaartje met een stukje tekst op te plakken. Wanneer je in plaats van het geven van een fles, de fles in een wijndoos op deze manier verpakt, creëer je een ervaring. Je geeft iemand het gevoel dat er echt moeite voor is gedaan door de manier waarop het cadeau verpakt is.

Combineren

Je verrast iemand wanneer het cadeau in twee delen geeft. Bij de bloemenzaak kunnen ze hele simpele kleine boeketjes maken op kleur en smaak. Deze zijn voor mannen en vrouwen leuk om te krijgen. Voor mannen misschien een wat stoerdere bos, met wat meer groen, en voor vrouwen juist wat speelser. Ook is het leuk om een wat langere boodschap te schrijven. Het is makkelijk om zoiets te vergeten of te denken dat dat het verschil niet gaat maken maar het tegenovergestelde is waar. Het is het juiste moment om daar even de tijd voor te nemen en op te schrijven waar je trots op bent of waarom je iemand waardeert. Je kunt het moment gebruiken om te zeggen wat je normaal lastig vind om te uiten en voor de ander is het heel veel waard om die woorden te lezen en te ontvangen. Je zorgt ervoor dat iemand met een paar woorden zich heel speciaal voelt. Hierdoor geef je het cadeau een hoop waarde!