Kennis van vrachtwagenchauffeurs up to date met blended leren

0
676

Blijven leren is een belangrijk credo in de huidige maatschappij en is voor iedere beroepsgroep van belang. Zo ook voor vrachtwagenchauffeurs die nageschoold moeten worden op het gebied van code 95. Het kan best lastig zijn om alle nascholingscursussen op tijd in te plannen. Door de cursussen te laten verlopen via een leerplatform waar je medewerkers alle kennis met betrekking tot code 95 laat op doen, worden er veel kopzorgen uit handen genomen. Lees snel verder over de mogelijkheden van blended leren!

Leeromgeving ingericht volgens jouw wensen

Aangezien iedere doelgroep weer anders is wordt de leeromgeving daarop aangepast. Vrachtwagenchauffeurs zijn over het algemeen praktisch ingesteld dus daar wordt op het leerplatform op ingespeeld. Je kunt het platform ook helemaal in de huisstijl van het bedrijf waar je werkt laten maken. Verder heb je door het platform grip op het leerproces van je medewerkers. Zo is het mogelijk om uitdraaien te maken van de resultaten en zie je of er progressie is geboekt. Ook is het platform gebruiksvriendelijk en is het mogelijk om de cursussen op je mobiel te volgen.

Volgen van code 95 trainingen in een blended leeromgeving

Vanuit de logistieke sector is het verplicht dat je chauffeurs eens in de zoveel tijd trainingen moet laten volgen. Bij een praktijktraining hoort meestal ook een theoriecursus zoals lading zekeren. Het is mogelijk om deze opleiding op een blended manier te volgen. Doordat chauffeurs thuis al een e-learning volgen zijn ze optimaal voorbereid op wat ze op de praktijk dag te wachten staat.  Je kunt dan vervolgens zelf beslissen hoe je dit praktijkdeel wilt invullen. Op het platform kun je kiezen of je een zelfstandige docent bij jouw bedrijf wilt laten langskomen of dat je een opleidingsplaats boekt.

Leerplatform zonder onnodige administratieve handelingen

Bij een leerplatform denk je misschien aan een platform dat volledig op automatische wijze is ingericht. Dat is in dit geval niet zo omdat het opleidingsdoel dat jij hebt opgesteld centraal staat in de cursussen. Je kunt zowel voor de praktijkcursus als voor de e-learning kiezen voor maatwerk dat volledig is afgestemd op de leerbehoeftes van je chauffeurs. Verder heb je ook geen last meer van allerlei administratieve handelingen die je moet uitvoeren wanneer de nascholing is afgerond. Dit wordt door het platform zelf geregeld zodat dat jou weer tijd bespaart.

Belang van volgen van scholingen via een leerplatform

Aan het scholen van je medewerkers via een leerplatform zijn diverse voordelen verbonden. Zo kun je heel snel medewerkers inwerken door ze online trainingen te laten volgen. Ook draag je bij aan de ontwikkeling van je medewerkers zodat ze duurzaam inzetbaar blijven. Daarnaast zorg je er voor dat kennis in jouw organisatie behouden blijft. Bovendien kan jouw bedrijf aantonen dat de benodigde kennis in huis is door de ontvangen certificaten.