Hoe maak je jouw huis meer luxe?

0
572

Luxe is iets wat we allemaal willen. Misschien niet allemaal in dezelfde mate, maar iedereen die in een luxe hotel komt zal verbaasd zijn hoe ánders het voelt, en zou het liefst de kamer mee naar huis nemen. Hoe heerlijk jouw huisje ook voelt, met al je eigen spulletjes en een stijl die echt bij jou past, een beetje extra luxe is nooit verkeerd. Hoe kun je die luxe je eigen huis in halen, zonder al teveel geld kwijt te zijn? We geven hier de beste tips!

Koop beter beddengoed!

Misschien niet het allereerste waar je aan denkt bij luxe, maar het maakt een wereld van verschil. Eigenlijk hebben we vrijwel allemaal katoenen beddengoed, en hoe goed de kwaliteit ook is – het voelt toch niet zo luxe. Ga voor een net iets luxer materiaal zoals satijn, en je zult je als een koning of koningin voelen elke keer dat je slaapt en wakker wordt! Maak het af met een donzen dekbed, en lekker veel kussens voor dat écht luxe hotelgevoel.

Maak de badkamer luxe!

Ook de badkamer is een plek waar iets meer luxe helemaal op zijn plek zal vallen. Neem bijvoorbeeld de kwaliteit van handdoeken en je badjas – normale zijn natuurlijk prima, maar maak ze nét iets dikker en nét iets zachter en je voelt je meteen heerlijk, alsof je net uit een dure spa bent gestapt. En dat in je eigen badkamer! Ook het aanschaffen van een stortdouche is een échte aanrader. Door de zachte waterdruk kom je helemaal tot rust. Daarbij zijn ze verkrijgbaar in prachtige designs die helemaal passen bij de nieuwe luxe van jouw badkamer.

Een keukenparadijs

Ook in de keuken kun je gemakkelijk meer luxe toevoegen door middel van kleine aanpassingen. Denk aan bijvoorbeeld zo’n koelkast met ingebouwde ijsblokjes dispenser, zoals je die altijd in films ziet. Tegenwoordig zijn hier allerlei variaties op in verschillende budgets, het hoeft dus niet eens heel duur te zijn! Ook bijvoorbeeld een kraan waar kokend water uit komt kan erg luxe voelen, want je thee is binnen twee seconden klaar en je hoeft tijdens het koken nooit meer te wachten tot het water kookt. Ook een uitschijfbaar kruidenkastje of een ronde pannenla in een kast kan erg luxe voelen als je het niet gewend bent. Het is net dat extra beetje gemak wat je je echt kan laten voelen als een koning of koningin. Zo zie je maar dat de kleine dingetjes toch een enorm verschil kunnen maken als het om luxe gaat. En dat ook nog eens binnen een budget!