4 redenen om jouw onderneming in Zwolle te vestigen

Steeds meer professionals kiezen ervoor om voor zichzelf te beginnen. Het geeft veel zelfstandigheid en afwisseling in het werk. Daarnaast krijg je er ook een vorm van vrijheid voor terug. Je bent niet meer zozeer gebonden aan een werkplek, je kunt je bedrijf als het ware overal vestigen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Middeleeuwse Hanzestad Zwolle? We geven je vier redenen waarom Zwolle de plek voor creatieve ondernemers is! 

1. Zwolle – je kunt er alle kanten op

Een centrale plek voor zowel je leveranciers als je klanten en samenwerkingspartners is belangrijk voor ondernemers. Zo creëer je niet alleen meer kansen, maar is het voor alle partijen aantrekkelijk om langs te komen voor besprekingen, overleg, een bedrijfsevenement of een andere gelegenheid. De wetenschap dat je elk moment langs kan gaan bij een samenwerkingspartner is bovendien fijn, zo wordt het contact een stuk laagdrempeliger. Vanuit Zwolle ben je ook binnen no-time in de randstad, of juist de andere kant op: richting het noorden van het land, waar ook steeds meer ondernemers zich vestigen.

2. IT- ondersteuning voor MKB- ondernemers

Zwolle en omgeving biedt steeds meer ruimte voor ondernemers om zich te vestigen. Zo sta je er als ondernemer niet alleen voor in Zwolle en omgeving. Er zijn veel organisaties waar je je als ondernemer bij kunt aansluiten om ervaringen te delen. Daarnaast zijn er bedrijven als 2ICT die ervoor zorgen dat je zo min mogelijk belemmeringen ervaart met het IT-beheer binnen je bedrijf. Het zal je namelijk maar gebeuren dat een van je medewerkers met een klus bezig is, en het internet ineens weigert. Ook kan het voorkomen dat de cloud niet goed beveiligd lijkt, zaak is om dit goed op orde te hebben. 2ICT is er voor MKB-ondernemers in Zwolle die behoefte hebben aan betrouwbare ICT die overal beschikbaar is.

3. De plek voor creativiteit

Zwolle is niet alleen een ondernemersstad, maar biedt ook studenten de mogelijkheid zich creatief te ontpoppen bij ArtEZ. Jaarlijks komen er weer veel studenten naar Zwolle om dans, theater of vormgeving te studeren. Vooral de opleidingen Animation Design en Comic Design zijn erg populair geworden, omdat de vraag hiernaar is gestegen vanuit onder andere ondernemers. Animatie, media-uitingen en stripverhalen lenen zich bijvoorbeeld goed voor marketingcampagnes. Gezien de meeste marketingcampagnes (en andere diensten en producten van ondernemers) steeds vaker digitaal worden uitgevoerd, is het ideaal als er ook digitaal kan worden samengewerkt om tot mooie marketingproducten te komen.

4. Mooie Hanzestad

De binnenstad van Zwolle en haar omgeving zijn een perfecte combinatie van natuur en cultuur. De rijke Hanzegeschiedenis is op veel plekken nog steeds terug te zien. Daarnaast biedt de omgeving van de IJssel een mooie plek om tussen de bedrijven door even inspiratie op te doen. Wist je dat Zwolle dit jaar nog is uitgeroepen tot beste fietsstad ter Wereld door de internationale fietsersbond People for Bikes? Dat is nu ook een mooie manier om je klanten te introduceren tot Zwolle en hen al fietsend te imponeren met je werkomgeving!

Recente Artikelen

Gerelateerde Artikelen