Waarom afval scheiden als MKB’er niet moeilijk en duur hoeft te zijn.

0
678

Als MKB’er valt er veel te regelen en zo ook het afval. Wanneer je niet zoveel afval produceert kun je dit vaak laten ophalen door de gemeente, weet wel dat er reinigingsrecht wordt ontleend aan jou bedrijf. Echter, veel bedrijven produceren natuurlijk veel meer afval dan een gemiddeld huishouden en misschien hoort jouw bedrijf daar ook bij. In dat geval kunnen de kosten flink oplopen, zelfs dusdanig hoog dat het niet meer leuk is en je toch liever opzoek gaat naar alternatieven. Zo maken veel MKB’ers gebruik van een particuliere dienst waarbij zij een abonnement hebben afgesloten met een instantie die voor hun het afval ophaalt en regelt. Ook kun je ervoor kiezen om samen met meerdere ondernemers het afval te regelen, dit vergt alleen wel heel veel organisatorische geregel. Lees hier waarom je voor een particuliere dienst zou moeten kiezen.

Kies wat bij jou past.

De meeste particuliere organisaties bieden zoveel opties dat je de ophaaldienst exact op jouw wensen kunt aanpassen. Zo kun je aangeven wat voor soort afval het bedrijf voornamelijk heeft en kunt je op basis daarvan de juiste afvalcontainer kiezen. Verder kun je aangeven hoeveel afval het bedrijf produceert en op basis daarvan hoe vaak je het opgehaald wilt hebben, aantal vuilniszakken voor de container of de grote van de container. Ook kun je met je abonnement aangeven voor hoelang je het contract wilt aangaan. Vanzelfsprekend is een contract dat voor een langere periode is afgesloten natuurlijk iets goedkoper dan eentje van een iets kortere duur.

Hoe werkt het?

Het klinkt natuurlijk hartstikke handig, maar hoe werkt het dan eigenlijk? Ook gewoon heel simpel. Zo kun je via het internet al heel makkelijk een abonnement afsluiten. Zoek via de webbrowser MKB-afval op en je vind er meteen een aantal. Zorg er wel voor dat dit een geregistreerde instelling is. Je kunt heel makkelijk via de websites van de organisaties aangeven wat voor soort afval je produceert en zij zullen weten wat het beste zal passen. Je hoeft dan alleen nog maar op bevestigen te klikken en het is geregeld. Bij twijfel kun je natuurlijk altijd even bellen en zal je met iemand spreken die precies kan vertellen wat je moet doen. Op basis van wat er is aangevraagd zal er ook meteen een kostenplaatje gemaakt worden, deze zal in de meeste gevallen goedkoper uitvallen dan die van de gemeente en zal veel minder geregel kosten.

 

Mocht je zelf nog tips hebben voor het afval scheiden als MKB’er mag je altijd je tips onderin achterlaten!