Verjaardag kinderen

0
781

Afgelopen weekend stond in het teken van de verjaardag van onze kinderen. Ze zijn twee weken na elkaar jarig en we vonden het dit jaar leuk om een groot feest te geven. Onze oudste dochter is 5 jaar geworden en onze jongste is 3 jaar geworden. We hebben de hele familie uitgenodigd en een winter barbecue gehouden.

Gezamenlijk cadeau

Omdat we de verjaardagen tegelijkertijd vierden hebben we dit jaar een gezamenlijk cadeau gekocht. De kinderen zijn dol op buiten spelletjes en dus was de keuze snel gemaakt. Een micro step. Ook nog in een algemene kleur zodat de jongste, onze zoon, er later ook nog profijt van heeft. Zo’n step is best prijzig en daarom dachten we dat dit tevens een goede les voor ze is. Bijbrengen dat sommige spullen (cadeaus) duur zijn en omdat ze duur zijn moet je er zuinig mee zijn. En natuurlijk het begrip ‘delen’ komt dan mooi van pas.

De meiden waren super blij met hun micro step en hebben de hele dag binnen op onze laminaat vloer gestept. Wij dragen binnen in ons huis geen schoenen en dus ziet onze vloer in de woonkamer en gang er nog heel netjes uit. Onze vloer hebben wij gekocht bij laminaatenparket.

Twee violen en een trommel en een fluit

Op school mochten de meiden natuurlijk trakteren. De vorige avond hadden we samen kleine cakejes gemaakt. Op die cakejes hadden we slagroom gespoten en versierd met mooie suikerwerkjes. In de klas mochten de kinderen kiezen welke liedjes er gezongen werden. Mijn dochter vond ‘Twee violen en een trommel en een fluit’ het leukste liedje en werd dan ook maar liefst drie keer voor haar gezongen. Op een rode troonstoel stond ze dan. Zo trots dat iedereen zong en alle aandacht op haar gericht was. Na het uitdelen mocht ze ook nog samen met haar vriendinnen de klassen rond. Met een doosje Merci en een mooie dolfijnen kaart ging ze langs elke klas. Bij iedere meester en juf kreeg ze een mooie sticker. Onze jongste dochter had een week eerder ook al op de peuterspeelzaal getrakteerd. Ook daar mocht ze op een mooie rode troonstoel staan en werd er luid en duidelijk voor haar gezongen. Een mooie houten taart kwam tevoorschijn en hier mocht ze zogenaamd 3 kaarsjes op uitblazen. Mijn kinderen hebben de dag van het jaar gehad! Voor de oudste geven we ook nog een partijtje. Samen met al haar vriendinnen (en natuurlijk ook haar zusje) gaan we thuis gezellig knutselen. Maar nu eerst even bijkomen van het weekend.