Op vakantie met de auto

0
683

In de zomer van 2019 besloot ik om samen met mijn vriendin op vakantie te gaan. We studeerden beiden nog en hadden allebei een baantje om onze leuke uitjes te kunnen bekostigen. Ik werkte als parttime student architect in Delft. Mijn vriendin werkte als assistent-verkoop bij een makelaarskantoor. We werkte beide in dezelfde branche. Hierdoor kon het nog wel een voorkomen dat we elkaar tegenkwamen. Voor de zomervakantie besloten we dat het ons beide geweldig leek om op vakantie te gaan naar Frankrijk. Het liefst gingen we met de camper naar Italië. Helaas is een reis zoals dit vaak buiten het budget van een assistent-verkoop en student architect. In het kader van benzine besparen besloten we om naar Frankrijk te gaan met een personenauto.

Welke auto?

Nu was de vraag, hoe gaan we een auto regelen. We hadden allebei nog geen auto voor onszelf. Onze ouders hadden allemaal wel een auto. Mijn ouders gingen zelf op vakantie naar Oostenrijk met de auto, dit ging dus niet. Ook hadden we nog een Mini Cooper. Helaas had mijn broer al een claim gelegd op deze auto. De ouders van mijn vriendin hadden een hele grote auto. Hier konden wel zeven personen in. Ook reed deze auto heel zuinig, zeker voor een auto van dit formaat. Mijn vriendin en ik kunnen nog wel eens over de grens gaan wat betreft uitgaven met shoppen. Voor de hoeveelheid tassen was soms een 7 persoons auto niet ongewenst geweest. Na veel wikken en wegen kon ook deze auto helaas niet worden geleend; hij was nodig in het dagelijks leven. Aan het einde gekomen van onze ‘gratis’ opties gingen we op zoek naar betaalde opties.

Een auto lenen

We wilden best een tijdje gaan reizen, ongeveer een maand. Voor deze periode bleek een shortlease auto een goede uitkomst. Op deze manier konden we voor een goede tijdsperiode een auto ‘lenen’. We kozen een ruimte auto. Hierdoor was er plek voor onze al van tevoren gevulde boodschappentassen, want eten is de tweede grote kostenpost, koffers en knuffeldieren. Dit vonden we leuk voor in de hotels, hierdoor voelt het net iets meer als thuis. Eenmaal ingepakt hadden we nog ruimte zat over. We besloten om ook de campingspullen van ons in te pakken. Een camping is vaak goedkoper dan het hotel en je komt dikwijls op veel meer avontuurlijke plekken. Ingepakt en wel stonden we klaar om te vertrekken. We hadden er zo veel zin in!