Het aanleggen van een nieuwe tuin

0
664

De zomer komt er weer aan, wat betekent dat we onze tuinen weer kunnen opknappen. Van de zomer is het de bedoeling dat we heerlijk kunnen relaxen in de tuin op een luxe loungeset of tuinstoel, dus zullen we tijdens de eerste zonnige dagen hard aan het werk moeten. Omdat het nog maar de vraag is of we dit zomerseizoen kunnen vliegen naar het buitenland en/of überhaupt op vakantie kunnen, kiezen sommige mensen ervoor om het huis of juist de tuin op te knappen. Met verschillende graafmachines wordt de tuin volledig uitgegraven, om hier vervolgens een geheel nieuwe tuin te kunnen creëren.

Maak gebruik van een graafmachine

Wanneer je de tuin geheel wilt verbouwen, is het ten eerste van belang dat je alle oude materialen, jet eventuele gazon en planten weggooit. Dit kun je natuurlijk met een schep en kruiwagen doen, maar is het veel gemakkelijker om hier gebruik te maken van een graafmachine. Je kunt gemakkelijk een graafmachine huren voor het leegmaken van de tuin, waarna je het tuinafval in een container verzamelt en kunt laten ophalen door een afvalverwerkingsbedrijf. De tuin is snel leeg, waarna je alleen voor de kleinere oppervlakken nog even aan de slag zult moeten gaan en de tuin vervolgens kunt herinrichten. 

Een minigraver huren voor de kleine oppervlakken in de tuin

Voor de grote oppervlakken in de tuin kun je gemakkelijk een graafmachine huren, maar loop je een risico om ook de kleinere oppervlakken op te knappen met een grote graafmachine. Wanneer je de kleine oppervlakken van de tuin wilt uitgraven en opnieuw wilt inrichten, kun je gebruik maken van een minigraver. Je kunt een minigraver huren waarmee je gemakkelijk door de tuin kunt rijden, om de kleine ruimtes snel uit te kunnen graven en je de tuin geheel leeg hebt gemaakt. Na het afvoeren van het afval is het tijd om nieuw grond te leggen in de tuin, waarna je de planten en het gazon kunt leggen voor een geheel nieuwe tuin!

De herinrichting van de tuin

Wanneer je eenmaal alles uit hebt kunnen graven, nieuw grond hebt geplaatst en de basis van de tuin is gelegd, is het tijd voor het zaaien en planten van de verschillende bloemen. Het is verstandig om van te voren alvast op papier te hebben staan welke planten je waar wilt hebben, zodat je voor een egale en nette uitstraling zorgt in de tuin. Verder kun je doordat er nog niks is geplaatst, eenvoudig een terras aanleggen die geheel voldoet aan jouw wensen. Met een bouwtekening kun je eenvoudig alles uittekenen en vormgeven, om het vervolgens in praktijk te brengen en je kunt genieten van je nieuwe tuin!