Fosfatidylserine

0
546

Hoewel fosfatidylserine soms moeilijk te verkrijgen is vanuit voedingsbronnen, kan het worden aangevuld. De superieure kwaliteit is te vinden in vegetarische supplementen die zijn afgeleid van natuurlijke, niet-GGO zonnebloem lecithine. Vanwege het kleine molecuul moet het worden genomen met gezonde vetten zoals omega-3-vetzuren. Het kan gunstig zijn voor mensen met verzwakte immuunsystemen.

Voordelen

Fosfatidylserine bleek effectief te zijn in het verbeteren van de cognitieve functie, en is geassocieerd met verbeterde symptomen van leeftijd gerelateerde cognitieve achteruitgang. Andere voordelen van fosfatidylserine zijn verbeterde stemming en een scherpere geest. Dit maakt het een nuttig supplement voor ouderen. Er moet echter ook worden opgemerkt dat als u een geschiedenis van depressie of angst hebt, fosfatidylserine kan helpen bij het verminderen van uw symptomen.

Fosfatidylserine is gekoppeld aan een lagere ontstekingsniveaus in verschillende chronische ziekten. Bovendien kan het lagere markeringen van chronische ontsteking, die geassocieerd zijn met verschillende negatieve gezondheidsresultaten. Bovendien is fosfatidylserine aangetoond om de functies van de hersenen te verbeteren en kan de incidentie van de ziekte van Alzheimer verminderen. Het vermogen om het geheugen en de cognitieve functie te verbeteren, kan ook helpen bij het voorkomen van mentale achteruitgang bij ouderen. Het is belangrijk op te merken dat fosfatidylserine-supplementen niet mogen worden gebruikt door zwangere vrouwen of verpleegmoeders. Deze voedingssupplementen hebben geen bewezen voordeel voor ouderen. Maar ze kunnen voor bepaalde situaties effectief zijn. Sommige studies suggereren dat aanvullende Fosfatidylserine een aantal positieve effecten op het hart kan hebben. Bijvoorbeeld, in muizen, kan fosfatidylserine het risico van ziekte van Alzheimer verminderen.

Alzheimer

Fosfatidylserine is ook gunstig bij het behandelen van symptomen van cognitieve achteruitgang. Het kan mensen helpen informatie te herinneren en nauwkeuriger te leren. De voordelen ervan kunnen het verbeteren van de symptomen van ziekte en dementie van Alzheimer. Bovendien kunnen Fosfatidylserine supplementen andere voordelen hebben. Ze kunnen het geheugen verbeteren van individuen die lijden aan de ziekte van Alzheimer en ADHD. Het kan ook nuttig zijn voor patiënten met angst. Er zijn geen bekende bijwerkingen van het nemen van Fosfatidylserine. Naast de gunstige effecten is fosfatidylserine ook een bron van veel andere voedingsstoffen. Het is aanwezig in kleine hoeveelheden in eieren en zuivelproducten, maar hun consumptie is minimaal. Het is essentieel om voedsel te eten dat rijk is aan fosfatidylserine. Er zijn enkele gezondheidsvoordelen van fosfatidylserine in deze voedingsmiddelen. Een aantal studies hebben aangetoond dat fosfatidylserine kan helpen met geheugenverlies. Het is ook bekend om te helpen met de symptomen van de ziekte van Parkinson en andere neurologische aandoeningen. Verdere studies zijn nodig om deze voordelen te bevestigen.