opgeruimd staat netjes

0
677

Mijn vader heeft in totaal 4 panden in zijn bezit in hartje centrum. In elk pand heeft hij wel gewoond of gewerkt. Momenteel verhuurd hij ze allemaal voor een goede prijs. Omdat hij in elk pand een ruimte heeft waar hij heel veel spullen heeft staan, wordt het tijd om de panden één voor één op te ruimen. Opgeruimd staat netjes.

Klein beginnen

We beginnen bij het kleinste pand van ca 90m2. Op de benedenverdieping heeft hij zijn kantoor gehad en is eigenlijk destijds zo gestopt met werken dat al zijn spullen er nog net zo staan als vroeger. In de loop der jaren heeft hij er meer en meer spullen bijgezet waardoor je nu echt door de bomen het bos niet meer ziet. Van al zijn werkspullen tot houten planken, tafeltjes en stoeltjes liggen er nu te verrotten.

We willen het pand opknappen zodat we een grotere ruimte kunnen verhuren en dus meer huur kunnen vragen. Online kan je makkelijk een container huren die je vervolgens voor de deur neer kan zetten om al je spullen in op te slaan maar ook containers voor grofvuil. Super makkelijk en snel geleverd. De volgende morgen worden de containers gebracht en kunnen wij beginnen met opruimen.

Weggooien is zonde

Eerder die week hebben we in de buurt flyers in de brievenbussen gegooid met een ‘Garage sale’. Het leek ons een goed idee om alle goede spullen te verkopen. Weggooien is zonde. We hebben een selectie gemaakt van ‘houden’, ‘weggooien’ en ‘verkopen’. Omdat mijn vader moeilijk afscheid kan nemen van al zijn spullen hebben we niks tegen hem gezegd. We vragen hem later op de dag te komen en alle spullen te bekijken bij de drie categorieën. Zo kan hij zelf altijd nog beslissen welke spullen hij liever zelf houdt, weggooit of wilt verkopen. We zijn met vijf mensen aan de slag en het schiet al aardig op. Van stofzuigers tot hele badkamers komen uit de ruimte tevoorschijn. We kijken onze ogen uit hoeveel spullen mijn vader in al die jaren kan verzamelen. Van de ruimte die we aan het opruimen zijn willen we een slaapkamer en badkamer maken zodat de woning ingedeeld wordt in 3 ruimtes. Beneden de slaapkamer en badkamer, de verdieping er boven de woonkamer en keuken en daarboven een zolderruimte die vrij in te delen is. Het is een mooi grachtenpand met veel authentieke kenmerken. Zo vinden we diverse glas in lood ramen die we wellicht terug kunnen plaatsen zodat het pand niet zijn waarde verliest.